Helmond Sport heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Mede door een sterke eerste helft wist de ploeg van Jan van Dijk met 2-1 te winnen van FC Oss.
Indruk maakten onze eigen voorhoede spelers. Zowel Stanley Elbers als Oumar Diouck speelden beide een sterke wedstrijd. Elbers had na vier minuten spelen de kans om de score te openen, maar de bal die Elbers over de keeper lobte verdween naast het lege doel. Niet veel later een nog grotere kans voor Elbers. Na ruim een kwartier spelen was het dan wel raak voor Elbers. Na een prima voorzet van Oumar Diouck laag over de grond kon Stanley Elbers de bal in het doel glijden, 1-0. Zo'n tien minuten voor de rust werd het goede spel van Helmond Sport bekroond met een tweede treffer. Vanuit een onmogelijke hoek schoot Oumar Diouck de bal bij de tweede paal binnen, 2-0. Alweer zijn tweede doelpunt in Helmondse dienst. Vlak voor de rust schoot Oumar Diouck hard op de paal. Ook Arne van Geffen was dicht bij een treffer.
Maar na de rust kregen de ruim 2000 toeschouwers een heel ander FC Oss te zien. Meteen vanaf de aftrap werd Helmond Sport op eigen helft teruggedrongen. Maar Wouter van der Steen, stond uitstekend te keepen. Ruim een kwartier voor tijd maakte FC Oss de aansluitingstreffer. Doelpunt werd gemaakt door Dennis Janssen. Helmond Sport stond onder druk staan. Gelukkig hield de defensie stand waardoor de eerste overwinning een feit is.

Bekijk hier alle foto's