De aankondiging dat er een van de huldiging van de helden van veertig jaar geleden was trok flink wat extra toeschouwers naar het SolarUnie Stadion. Veertig jaar geleden speelde Helmond Sport ook de laatste wedstrijd van dat seizoen tegen FC Den Bosch de uitslag was ook toen 1 – 1. 

De toeschouwers zagen hoe het huidige Helmond Sport al na vijftig seconden op achterstand had kunnen komen, maar de verder uitstekend spelende Soufyan Ahannach raakte de bal volledig verkeerd. Het duurde echter niet lang voordat Helmond Sport daar wat tegenover zette, Dylan Seys zag zijn inzet echter door ex-HS keeper Wouter van der Steen gekeerd. Twee minuten later kreeg het team van Sven Swinnen al de volgende kans, maar Jelle Goselink en Jellert Van Landschoot liepen elkaar in de weg bij een voorzet van Boyd Reith. Het zou zeker niet de laatste kansen zijn voor Helmond Sport in de eerste helft. Dylan Seys knalde met een voorzet van Bryan Van Hove tegen de lat, Jellert Van Landschoot schoot wild hoog over na een communicatiefout in de Bossche achterhoede, en diep in de blessuretijd miste van Landschoot ook nog eens toen hij alleen op Wouter van der Steen af ging. FC Den Bosch was voorafgaand aan deze Helmondse kansenreeks echter al op voorsprong gekomen. Nadat de Helmondse verdediging al een paar maal had verzuimd om de bal weg te werken, was het Kevin Felida die vanaf vijftien meter met een schot via de binnenkant van de paal doelman Mike Havekotte passeerde (25’ ;0-1). Na de hervatting werden de Helmondse kansen schaarser. Spits Jelle Goselink had pech toen hij vanaf tien meter de paal raakte, Thomas Beekman kwam tot twee kopballen waarbij de eerste werd gekeerd door Van der Steen, de tweede ging van heel dichtbij net naast het doel. 
Omdat Ryan Leyten net voor het ingaan van de blessuretijd een niet te missen kans onbenut liet, bleef het ook in de extra tijd spannend. In de laatste actie van de wedstrijd wist de opgekomen Boyd Reith dan toch nog het dik verdiende punt binnen te halen. Nadat de rechtsback eerst twee verdedigers had uitgespeeld, rondde hij bekwaam af (90’+3 ;1-1). In de allerlaatste minuut dat Boyd Reith in het shirt speelde van Helmond Sport werd hij de held van de avond. 

Bekijk hier alle foto's