Foto's

Bekijk hier onze foto's van al onze activiteiten, wedstrijden en toernooien.

NAC - Helmond Sport

Helmond Sport had wel een goede start in het Rat Verlegh Stadion in Breda, al na zes minuten bracht Karim Loukili zijn team op voorsprong.  Hiervoor kreeg hij wel de hulp van rechtsback Robin Schouten die verzuimde om de bal weg te werken. Hierna was het voor Loukili een koud kunstje om zijn negende seizoentreffer te produceren (6’ ;0-1). Amper een minuut later was de thuisclub dichtbij de gelijkmaker, het schot van Lewis Fiorini ging rakelings langs het doel van Stijn van Gassel. Dit zou echter de enige doelkans voor NAC blijven tot tien minuten voor de rust.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NEC

Ook in de korte periode dat er elf tegen elf werd gespeeld, had Helmond Sport het al erg lastig tegen NEC. Aanvaller Elayis Tavşan kwam al na zes minuten spelen vrij voor doel, maar vond doelman Stijn van Gassel op zijn weg. Vijf minuten later was Tavşan wederom dreigend, maar ook nu bleef dat nog zonder gevolgen. Dat zou drie minuten later echter anders uitpakken toen wederom Tavşan was doorgebroken. Orhan Džepar haalde hem met een alles-of-niets sliding neer, wegens het verijdelen van een scoringskans trok scheidsrechter Dieperink de rode kaart.

Bekijk dit album >
FC Dordrecht - Helmond Sport

Al vanaf het begin had Helmond Sport het bijzonder lastig tegen FC Dordrecht, binnen tien minuten had Naoufal Bannis al twee enorme kansen om de score te openen. Naoufal Bannis stond samen met Nikolas Agrafiotis in de tweemansvoorhoede van Dordrecht, het Helmondse centrale verdedigingsduo met Orhan Džepar in de plaats van de geblesseerde Guus Joppen had daar weinig vat op. Het zou meer dan een half uur duren voordat Helmond Sport van zich deed spreken aan de Krommedijk.

Bekijk dit album >
Jong PSV - Helmond Sport

Na vier wedstrijden zonder verandering in de basis, moest trainer Wil Boessen noodgedwongen een wijziging toepassen. Rechtsback Boyd Reith was geschorst, Joël Roeffen was zijn vervanger. Roeffen maakte een goede indruk bij zijn 1ste wedstrijd de op rechtsback positie in de basis. Roeffen kon natuurlijk niet hetzelfde brengen als Reith, de Helmondse opbouw verliep vanavond dan ook meer dan anders over de linkervleugel. Niet dat deze opbouw voor de rust ergens toe leidde, PSV-doelman Maxime Delanghe hoefde niet eenmaal in actie te komen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almere City

Almere thuis

 

Helmond Sport begon met dezelfde basiself aan de wedstrijd tegen Almere City FC.

Bekijk dit album >
Jong Ajax - Helmond Sport

Vooral in de beginfase was er volop te beleven in dit duel tussen de nummer dertien Jong Ajax en veertien Helmond Sport van de Keuken Kampioen Divisie. De eerste doelkans kwam tot stand na een voorzet van de linksback Dean van der Sluijs, Karim Loukili zag zijn inzet echter geblokkeerd. Vijf minuten later ontstond het eerste doelgevaar aan de andere kant, ingeleid door balverlies van Alec Van Hoorenbeeck. Keeper Stijn van Gassel wist de fout van zijn centrale verdediger te corrigeren door het schot van spits Jaymillo Pinas te keren.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Dordrecht

Trainer Wil Boessen had in dit openingsduel van 2021 een verrassing in de basis aangebracht. Aanvoerder Jef Stans werd op het middenveld vervangen door Maxime De Bie. Verder keerde Arno van Keilegom terug als rechtsbuiten, dit ten koste van de Gaétan Bosiers die op deze positie niet kon overtuigen. Zijn rentree in de basis zal Van Keilegom echter nog lang heugen. Nadat hij in de eerste minuut al balverlies had geleden, zorgde zijn onderschepping vijf tellen later voor balbezit voor FC Dordrecht-middenvelder Kevin Jansen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong PSV

Trainer Wil Boessen had geen wijzigingen in de basis aangebracht in vergelijking met vorige week bij Jong FC Utrecht. De linksbenige middenvelder Gaétan Bosiers nam dus wederom de rechtsbuiten positie in, de van een blessure herstelde Arno Van Keilegom begon op de tribune (in Coronatijd is namelijk dat “de bank”). Van Keilegom had daar overigens gezelschap van acht andere collega’s, een ongekende luxe tot dusverre in dit seizoen. In aanvallend opzicht was Karim Loukili de absolute smaakmaker, na vier minuten spelen stond hij aan de basis voor de eerste Helmondse kans.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SBV Excelsior

Sbv Excelsior

Onder het toeziend oog van een gering aantal toeschouwers in het SolarUnie Stadion, startte het team van Wil Boessen in een iets gewijzigde samenstelling. Guus Joppen nam de plaats over van Orhan Džepar in het centrum van de verdediging. Zijn tegenstander was Elías Már Ómarsson, de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - MVV

In vergelijking met het verloren bekerduel van afgelopen maandag had de Helmondse trainer één wijziging aangebracht in de basis. De toen licht geblesseerde Jeff Stans keerde terug op het middenveld, Maxime De Bie nam weer plaats op de bank en Jelle Goselink behield zijn basisplaats. De centrumspits zou voor rust een tweetal mogelijkheden krijgen, maar kwam verder erg weinig in het spel voor. Meest dreigende speler in de Helmondse drieman voorhoede was Karim Loukili.

Bekijk dit album >
Excelsior - Helmond Sport (beker)

In tegenstelling met de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Telstar had trainer Wil Boessen een tweetal wijzigingen doorgevoerd in de basis. De niet helemaal fitte Jeff Stans was vervangen door Maxime de Bie, daarnaast was Jordy Thomassen vervangen door Jelle Goselink. Helmond Sport kreeg echter na drie minuten al een eerste doelpoging door toedoen van Karim Loukili. Een klein kwartier later lukte het hem bijna om Jelle Goselink vrij voor het doel van Alessandro Damen te zetten, die kon net niet bij zijn voorzet.

Bekijk dit album >
Telstar - Helmond Sport

Helmond Sport begon de wedstrijd met dezelfde basis als tegen de Graafschap.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - De Graafschap

Coach Frank van Kempen trad aan met dezelfde basisopstelling als in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch van vorige week, Wil Boessen ontbrak vanwege een positieve Coronatest. Na twee minuten keek Helmond Sport echter al tegen een achterstand aan. De mee bij een corner opgekomen centrale verdediger Toine van Huizen kon vanaf zes meter geheel ongehinderd binnentikken (3' ;0-1). Johnatan Opoku nam een kleine tien minuten later Van Gassel onder vuur met een hard schot, maar de Helmondse doelman redden mooi.

Bekijk dit album >
FC Den Bosch - Helmond Sport

Het trainersduo Wil Boessen en Frank van Kempen waren weer terug op de bank. Sander Vereijken startte in tegen stelling tot de wedstrijd tegen SC Cambuur in de basis hij verving de geblesseerde Gaétan Bosiers. Het duurde ruim twintig minuten voordat Helmond Sport zich meldde bij het doel van ex-HS keeper Wouter van der Steen. Pogingen van Jeff Stans en Karim Loukili gingen naast, Boyd Reith koos voor zelf afronden i.p.v. afspelen naar de vrijstaande Jordy Thomassen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Cambuur

Zowel trainer Wil Boessen als assistent-trainer Frank van Kempen waren beiden positief getest op het Coronavirus, zij werden vervangen door technisch coördinator Louis Coolen en Maurice Verberne die de cursus Coach Betaald Voetbal volgt. Het niet aanwezige thuispubliek kreeg nog wel een zeer acceptabele en attractieve eerste helft voorgeschoteld. Kansen waren er over en weer, maar beide ploegen hadden het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Karim Loukili en met name Jordy Thomassen wisten hun schot niet tussen de doelpalen te krijgen.

Bekijk dit album >
Almere City FC - Helmond Sport

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen FC Volendam was er een wijziging in de basis, Gaétan Bosiers stond voor eerste keer in de basis. Orhan Džepar begon in het centrum van de verdediging, omdat Guus Joppen geblesseerd was. De Helmondse verdediging kwam na twaalf minuten spelen goed weg toen Faris Hammouti vanaf vier meter miste, maar het duurde tot de slotfase van de eerste helft voordat Almere weer gevaarlijk werd. Opnieuw Faris Hammouti, Ilias Alhaft en spits Thomas Verheydt die de kans op de openingstreffer voor de thuisclub misten.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Volendam

In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen vrijdag in en tegen Eindhoven werd trainer Wil Boessen ditmaal niet geplaagd door veel afwezigen. Sander Vereijken, in de eerste drie wedstrijden van het seizoen basisspeler, begon op de bank. Op het Helmondse middenveld was wel een plaats ingeruimd voor Orhan Džepar, die tot nu toe uitsluitend in de achterste linie was opgesteld. Laatstgenoemde stond na een kwartier spelen aan de basis van de eerste Helmondse kans.

Bekijk dit album >
FC Eindhoven - Helmond Sport

Aan het spelbeeld in het Jan Louwers Stadion was het niet af te lezen dat Helmond Sport met een gehavende selectie speelden. Vier spelers waren niet beschikbaar. De vorige week nog geschorste Orhan Džepar keerde nu als linksback terug in de basis in plaats van Dean van der Sluijs, Kay van de Vorst nam de positie van verdedigende middenvelder over van Jeff Stans, de geblesseerde Karim Loukili werd vervangen door Juul Respen. Respen tekende voor de eerste Helmondse doelkans, op een voorzet van Sander Vereijken dook hij op bij de tweede paal.

Bekijk dit album >
FC Eindhoven - Helmond Sport

Aan het spelbeeld in het Jan Louwers Stadion was het niet af te lezen dat Helmond Sport met een gehavende selectie moest aantreden, vier spelers waren niet beschikbaar. De vorige week nog geschorste Orhan Džepar keerde nu als linksback terug in de basis in plaats van Dean van der Sluijs, Kay van de Vorst nam de positie van verdedigende middenvelder over van Jeff Stans, de geblesseerde Karim Loukili werd vervangen door Juul Respen. Respen tekende voor de eerste Helmondse doelkans, op een voorzet van Sander Vereijken dook hij op bij de tweede paal.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NAC Breda

In het eerste thuisduel van het seizoen 2020-2021 was er een wijziging in de basis. De geschorste Orhan Džepar werd in het centrum van de verdediging vervangen door Guus Joppen. Helmond Sport kende een uitstekende start. Na vier minuten spelen een steekpass van Jordy Thomassen, Lance Duijvestijn kwam echter een teenlengte te kort om NAC-doelman Nick Olij te passeren. Vier minuten later was de tweede kans van de wedstrijd voor Karim Loukili, en weer vijf minuten daarna bracht hij spits Jordy Thomassen in goede positie.

Bekijk dit album >
Top Oss - Helmond Sport

De beginfase in het Frans Heesen Stadion in Os was van Helmondse zijde prima. Een door de Osse verdediging afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Jeff Stans die vanaf twintig meter onhoudbaar binnenschoot (3’ ;0-1). Twee minuten later tekende Lance Duijvestijn voor de volgende kans, en niet veel later had ook Jordy Thomassen voor de 0-2 kunnen zorgen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Dordrecht

Voor rust zag het er nog niet naar uit dat het team van Wil Boessen de zege voor het grijpen zou krijgen. De gasten hadden duidelijk het betere van het spel, en het was met name spits Danzell Gravenberch die een aantal malen gevaarlijk voor keeper Stijn van Gastel opdook. Voor rust had FC Dordrecht duidelijk het betere van het spel. Het dichtst bij de openingstreffer was echter Achraf El Bouchataoui, hij raakte vanaf een paar meter de lat. Helmond Sport kwam in de eerste helft niet verder dan een schot op keeper Mike Havekotte afkomstig van Tibeau Swinnen.

Bekijk dit album >
Almere City FC - Helmond Sport

De scheidsrechter had het kletsnatte natuurgras van het Yanmar Stadion goedgekeurd. De Helmondse trainer kon geen beroep doen op de geschorste Orhan Džepar, Joeri Poelmans keerde zodoende weer terug in de basis. Dean Koolhof en Daan Klomp speelde voor Givan Werkhoven en de niet geheel fitte Jeffrey Neral. De thuisclub nam vanaf het begin het initiatief en was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een voorsprong toen Thomas Verheydt na een prachtige aanname op de borst vervolgens de paal raakte.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong Ajax

Trainer Wil Boessen had een aantal wijzigingen doorgevoerd in de basis. Voorin kreeg Givan Werkhoven de voorkeur boven Juul Respen. Guus Joppen viel geblesseerd uit tegen NEC, Jeffrey Neral was zijn vervangen op de rechtsback positie. Orhan Džepar nam de linksback plaats over van Joeri Poelmans die op de bank begon. Bodi Brusselers speelde op het middenveld, hij was degene die na een kwartier spelen Diego Snepvangers in kansrijke positie bracht. Snepvangers schoot echter tegen Ajax keeper Kjell Scherpen op.

Bekijk dit album >
NEC Nijmegen - Helmond Sport

De wedstrijd was welgeteld vier minuten oud, toen Anthony Musaba probeerde door de Helmondse verdediging heen te slalommen, maar raakte daarbij de bal kwijt. De afvallende bal belandde in de voeten van Mart Dijkstra die het van afstand probeerde, maar zijn poging ging hoog over. In het eerste kwart van de wedstrijd gaf het team van Wil Boessen weinig kansen weg. De enige tegenslag was het geblesseerd uitvallen van Guus Joppen, Jeffrey Neral was zijn logische vervanger op de rechtsback positie. Ook NEC moest wisselen Musaba raakte geblesseerd voor hem kwam Jonathan Okita.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SBV Excelsior

Personele problemen dwongen trainer Boessen om zijn basis flink te veranderen. Het centrale verdedigingsduo  van vorige week Verkennis en De Regt was wegens ziekte niet beschikbaar. Aangezien ook Nick de Louw ontbrak wegens een blessure viel de keuze op Orhan Džepar, dit in combinatie met Daan Klomp. Deze achterhoede moest al heel snel een tegentreffer incasseren, linksbuiten Joël Zwarts gaf de bij de tweede paal staande Thomas Verhaar een niet te missen kans (3’ ;0-1).

Bekijk dit album >
FC Volendam - Helmond Sport

In het winderige Kras Stadion begon Helmond Sport in bijna dezelfde formatie als vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Helmond Sport moest zich beperken tot het tegenhouden van de Volendammers, maar gaf in verdedigend opzicht nauwelijks iets weg. Na een kwartier spelen was het enige wapenfeit van de thuisploeg een afstandsschot van Jari Vlak, op het moment van de eerste doelkans van spits Martijn Kaars waren er al een klein 23 minuten gespeeld.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Den Bodch

Na het povere optreden in en tegen Eindhoven van vorige week, had trainer Wil Boessen zijn basis op een aantal plaatsen gewijzigd. In de voorhoede keerde Diego Snepvangers na een langdurige blessure weer terug. Op het middenveld keerde Tibeau Swinnen terug na een schorsing van één wedstrijd, Jeff Stans was geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. Verder kreeg Bodi Brusselers de voorkeur boven Orhan Džepar als meest aanvallende middenvelder.

Bekijk dit album >
FC Eindhoven - Helmond Sport

Al na 97 seconden kreeg FC Eindhoven de eerste doelkans. Nadat Jort van der Sande zich had ontdaan van Daan Klomp stond hij oog in oog met Stijn van Gassel, maar wist ondanks een zee  van tijd de Helmondse doelman niet te passeren. Helmond Sport kwam er nauwelijks aan te pas, het duurde ruim twintig minuten voordat het team van Wil Boessen zich liet zien.  Het was echter net nadat Jordy Thomassen de eerste Helmondse doelpoging kreeg dat de thuisclub op voorsprong kwam.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NAC Breda

Voor af gaande aan de wedstrijd was er een geweldig spandoek te bewonderen, welkom in catstown. Trainer Wil Boessen koos voor dezelfde 4-3-3 formatie als afgelopen zaterdag in de besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior. Dat betekende dus ook het officiële debuut van Jordy Thomassen. De spits is overduidelijk een verrijking voor het Helmondse aanvalsspel, ook de nu op ‘tien’ geposteerde Orhan Džepar had daarin zeker zijn bijdrage. Hij leidde ook de eerste Helmondse kans in, maar Dean Koolhof twijfelde te lang in de afwerking om vervolgens tegen de uitgelopen NAC-keeper te schieten.

Bekijk dit album >
MVV Maastricht - Helmond Sport

Ferry de Regt keerde na zijn schorsing terug in de basis, samen met Daan Klomp vormde hij het centrum van de verdediging. Klomp ging al vroeg in de wedstrijd in de fout door MVV-spits Anthony van de Hurk de bal in het doelgebied te laten aannemen, op zijn assist schoot Joshua Holtby op de paal. In een poging de bal van de doellijn te halen liep Guus Joppen deze ongelukkig in eigen doel (5' ;1-0). Guus Joppen bracht een kwartier later met een prachtige pass van achteren uit Sander Vereijken in kansrijke positie, maar zijn aanname was niet zuiver genoeg.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Go Ahead Eagles

Net zoals in de afgelopen uitwedstrijd tegen Jong AZ, stond Jeroen Verkennis in de spits. Hij vormde samen met Givan Werkhoven de tweemansvoorhoede. Givan Werkhoven is een van de drie spelers aan Helmondse zijde die vorig jaar voor de Eagles uitkwam. Orhan Džepar, ook hij speelde afgelopen seizoen bij de Eagles, tekende halverwege de eerste helft voor het eerste Helmondse doelgevaar, zijn schot ging echter net naast het doel van Hobie Vermulst. Go Ahead had tot dan toe wel het betere van het spel, maar slaagden er niet in om gevaarlijk te worden.

Bekijk dit album >
Jong AZ - Helmond Sport

Grote verrassing in de basis was Jeroen Verkennis. De laatste tijd werd de verdediger al regelmatig gebruikt als pinchhitter, maar mocht nu als diepe spits zijn opwachting maken in de basis. De eerste Helmondse kans was voor Ferry de Regt die uit een corner net naast het doel van Rody de Boer kopte. Het was een van de spaarzame hoogtepunten uit de eerste helft, doelgevaar was er nauwelijks.  In het eerste uur was het team van Wil Boessen zeker niet de mindere op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong PSV

Helmond Sport startte met dezelfde basis als afgelopen maandag tegen Jong Ajax. Alleen qua instelling leek er wel het nodige te zijn veranderd, Helmond Sport ging de duels nauwelijks aan en liet zodoende Jong PSV naar hartenlust combineren. De onvermijdelijke achterstand volgde al snel, linksbuiten Sekou Sidibe liep uit de rug van zijn bewaker Guus Joppen weg en had alle tijd om Stijn van Gassel eenvoudig te passeren (11’ ;0-1).

Bekijk dit album >
Jong Ajax - Helmond Sport

Door de afwezigheid van Joeri Poelmans en de niet geheel fitte Nick de Louw, moest er achterin een en ander worden omgezet. Daan Klomp keerde terug in het centrum van de verdediging, Orhan Džepar was net zoals afgelopen vrijdag na het geblesseerd uitvallen van Joeri Poelmans linksback. Deze gewijzigde Helmondse verdediging gaf in de eerste helft weinig weg. Spits Lassina Traoré kwam een paar centimeter te kort om een voorzet van linksback Juan Familia Castillo binnen te lopen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NEC

Niet alleen het scoreverloop was een kopie van de laatste thuiswedstrijd, ook de opstelling was hetzelfde. In verdedigend opzicht viel er voor de rust weinig aan te merken, NEC wist in de eerste helft niet eenmaal keeper Stijn van Gassel in verlegenheid te brengen. Dat gold niet voor NEC-doelman Matthijs Branderhorst, hij mocht van geluk spreken dat Givan Werkhoven niet profiteerde toen hij ruim twintig meter buiten het strafschopgebied stond. Na de rust werden de gasten wel gevaarlijk en dit zou na een kwartier spelen leiden tot de verdiende openingstreffer.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - De Graafschap

In de eerste helft moest Helmond Sport zich vooral bezighouden tot het tegenhouden van de tot nu toe nog steeds ongeslagen De Graafschap. Daryl van Mieghem wist al na vier minuten de eerste kans te creëren, maar zijn inzet van de rechtsbuiten werd gekeerd door Stijn van Gassel. Het zou echter tot kort voor rust duren voordat het team van Mike Snoei nogmaals dreigend kon worden. Nu werd Javier Vet door een prachtige pass van Mohamed Hamdaoui alleen voor de Helmondse doelman gezet, maar ook deze middenvelder werd van scoren afgehouden.

Bekijk dit album >
FC Den Bosch - Helmond Sport

Wil Boessen had een wijziging in de basis doorgevoerd, Ferry de Regt nam de plaats van Jeroen Verkennis over in het centrum van de verdediging. Na precies 89 seconden toucheerde de Regt een inzet van Ruben Rodrigues licht, maar genoeg om keeper Stijn van Gassel kansloos te laten grabbelen (2' ;1-0). De aanvaller die vroeger uitkwam voor Gemert had amper vier minuten later al de 2-0 op de schoen, maar vond toen wel Van Gassel op zijn weg.

Bekijk dit album >
GVVV Veenendaal - Helmond Sport (beker)

Helmond Sport begon deze wedstrijd op Sportpark Panhuis met Nick de Louw en Jeroen Verkennis in het centrum van de verdediging. Ferry de Regt en Daan Klomp bleven negentig minuten op de bank. Dit ongebruikelijke verdedigingsduo had de handen vol aan de twee spitsen van de tweede divisionist, Joeri Potjes en Berry Powel. Laatstgenoemde tekende al na drie minuten spelen voor de eerste doelpoging van de thuisclub en na een kleine twintig minuten spelen had deze 39-jarige ‘veteraan’ de verdiende voorsprong op de voet toen hij alleen op Van Gassel af ging.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Telstar

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week waren er twee wijzigingen in de basis, De Regt en Koolhof waren wegens blessures niet beschikbaar. Voor Nick de Louw en Robert Mutzers was het al even geleden dat ze aan de aftrap stonden. Mutzers stond samen met Snepvangers (links) en Respen (centraal) in de voorhoede, maar was behalve op de rechtervleugel ook vaak in de buurt van Respen te vinden. Nadat Daan Klomp zich bij de achterlijn eenvoudig had laten passeren werd de voorzet van Mohamed Reda Kharcouch door Elayis Tavsan van dichtbij binnen geschoven (13’ ;0-1).

Bekijk dit album >
FC Dordrecht - Helmond Sport

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week was de basisformatie wat gewijzigd Bram Zwanen nam plaats op de bank. Dean Koolhof nam de rechtsbuiten positie in en Snepvangers verhuisde naar de linkervleugel. Laatstgenoemde had voor het eerste Helmondse gevaar kunnen zorgen als hij een splijtende pass van Jeff Stans had kunnen aannemen. Twee minuten later zag de Dordtse keeper Petar Stoskovic een afstandsschot van Swinnen boven hem op de lat uiteenspatten. Daarmee zijn alle Helmondse feiten van de eerste helft genoemd het was vooral de thuisclub die veel balbezit had.

Bekijk dit album >
Roda JC - Helmond Sport

Van wege de vele afwezigen moest trainer Wil Boessen wat aanpassingen verrichten in zijn basisformatie. De rechtsbenige Bram Zwanen werd linksbuiten, de linksbenige Snepvangers werd de rechtsbuiten. Laatstgenoemde stond aan de basis van het eerste Helmondse doelgevaar, uit zijn voorzet kopte Tibeau Swinnen op doel. Twee minuten later was het Daan Klomp die eveneens met het hoofd Roda doelman Tom Muyters probeerde te verslaan.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - MVV Maastricht

Voorafgaand aan deze thuiswedstrijd werd doelman Stijn van Gassel gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd. Hij tekende zijn eerste contract bij Onze Club in de zomer van 2015/2016. Nadat Ferhat Kaya geble3sseerd raakte werd hij de vaste waarde in het team van Helmond Sport.

Bekijk dit album >
Jong FC Utrecht - Helmond Sport

In vergelijking met de vorige competitiewedstrijd waren er een aantal wijzigingen doorgevoerd. In de voorste linie ontbrak Werkhoven wegens een blessure, Snepvangers was gepasseerd, Juul Respen en Sander Vereijken waren hun vervangers. In het centrum was Ferry de Regt terug van een blessure hierdoor was Nick de Louw zijn basisplaats kwijtgeraakt. Ferry de Regt was ook nadrukkelijk betrokken bij de verdiende openingstreffer van Helmond Sport. Zijn kopbal uit een corner van Dean Koolhof kwam via Jong Utrecht keeper Fabian de Keijzer voor de voeten van Orhan Džepar.

Bekijk dit album >
Helmond Sport- Top Oss

In vergelijking met de uitwedstrijd van vorige week bij Cambuur Leeuwarden, waren er drie wijzigingen in de basis aangebracht. De niet geheel fitte Ferry de Regt werd in het centrum van de verdediging vervangen door Nick de Louw, Diego Snepvangers stond linksbuiten in plaats van Bodi Brusselers en ook Orhan Dzepar stond aan de aftrap. Snepvangers tekende na tien minuten spelen voor de eerste doelpoging, maar het zou echter een van de spaarzame momenten zijn dat Helmond Sport gevaarlijk werd.

Bekijk dit album >
SC Cambuur - Helmond Sport

Wil Boessen had een wijziging in de basis, Bodi Brusselers nam de plaats in van Diego Snepvangers. Na 35 minuten werd linksback Joeri Poelmans vroegtijdig naar de kant gehaald voor Diego Snepvangers. De wedstrijd was op dat moment eigenlijk al beslist. In het eerste kwartier had Cambuur al de nodige kansen gemist op de openingstreffer, maar toen spits Robert Muren vrij voor Stijn van Gassel opdook viel de openingstreffer alsnog (19' ;1-0). De Helmondse doelman kon even later linksbuiten Issa Kallon van de 2-0 afhouden. Guus Joppen had het zeer lastig met zijn directe tegenstander Kallon.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Eindhoven

Trainer Wil Boessen had zijn basis omgegooid. Nick de Louw was zijn plek in het centrum van de verdediging kwijtgeraakt aan Daan Klomp. Op de plaats van de geblesseerde middenvelder Orhan Dzepar maakte Jeff Stans zijn debuut. Verder was Robert Mutzers uit de ploeg gelaten ten gunste van Sander Vereijken die  rechtsbuiten speelde. Dean Koolhof was nu de verrassende nummer tien en verder was de 4-4-2 formatie omgetoverd in 4-3-3. Toch kwam Helmond Sport in de openingsfase nauwelijks aan voetballen toe.

Bekijk dit album >
SBV Excelsior - Helmond Sport

Wil Boessen had gekozen voor dezelfde opstelling als vorige week tegen Almere City. Ook op de bank waren er geen wijzigingen, de meest recente aanwinsten Jeffrey Stans en Bodi Brusselers waren beiden nog niet wedstrijdfit. Excelsior trainer Ricardo Moniz had volop aanwinsten tot zijn beschikking, Thomas Verhaar, Rai Vloet en Joël Zwarts stonden allen in de basis, later zou Kyle Ebecilio nog invallen. De thuisclub nam vanaf de aftrap overduidelijk het initiatief. Van Gassel werd al na een goede minuut spelen op de proef gesteld en moest reddend optreden na een actie van Omarsson.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almere City FC

Trainer Wil Boessen had bij deze tweede thuiswedstrijd voor een opstelling gekozen die leek op de 4-4-2 formatie. Guus Joppen, terug van een schorsing, nam vanavond de rechtsbackpositie over van Daan Klomp die in het centrum speelde. Het was ook Joppen die tekende voor de eerste bal tussen de palen, Almere City doelman Joshua Smits keerde zijn inzet. De eerste twintig minuten waren zeker levendig te noemen. Na twintig minuten een vreemde actie van Bram van Vlerken hij werd geblokt door Joeri Poelmans, waarna hij zeker niet hard maar wel opzichtig bij de dug out natrapte.

Bekijk dit album >
NAC Breda - Helmond Sport

Vanaf het beginsignaal had Helmond Sport het erg lastig tegen een zeer offensief ingesteld NAC Breda. Ex-HS trainer Ruud Brood had met Finn Stokkers en Huseyin Dogan twee centrumspitsen opgesteld, welke vanaf de flanken werden ondersteund door Luka Ilic (rechts) en Mounir el Allouchi (links). El Allouchi ex-HS speler trok regelmatig naar binnen en dat had al binnen 2 minuten resultaat. Doelman Van Gassel wist zijn schot vanaf 22 meter nog te keren, maar deed dat op zodanige wijze dat de rebound een cadeautje was voor Finn Stokkers (2' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Volendam

In zijn debuut voor Helmond Sport had trainer Wil Boessen gekozen voor een verdedigingsduo bestaande uit Ferry de Regt en Daan Klomp, Nick de Louw begon daardoor op de bank. Op het middenveld maakte Sander Vereijken zijn debuut in het betaald voetbal. Dean Koolhof stond rechtsbuiten en zorgde na ongeveer een halve minuut voor het eerste hoogstandje van het seizoen door een hoge bal met een subtiele beweging ‘dood’ te maken. Nauwelijks een minuut later nam hij de bal vol op de slof maar zijn inzet vanaf zeven meter werd door een medespeler geblokt.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Top Oss

Zoals in het overgrote gedeelte van dit seizoen miste Helmond Sport ook in de laatste wedstrijd veel spelers wegens blessures. Alflen koos ervoor om Diego Snepvangers in de spits te plaatsen en Juul Respen als linkervleugel. Snepvangers tekenden ook de eerste kans in een doorgaans wat saaie eerste helft. Top Oss toonden nauwelijks initiatief en mochten blij zijn dat ze met 0-0 gingen rusten. Er waren mogelijkheden voor BramZwanen, Jules Respen en Jordan van der Gaag voor een verdiende openingstreffer. Top Oss kwamen met een andere instelling de kleedkamer uit.

Bekijk dit album >
Jong FC Utrecht - Helmond Sport

Helmond Sport trad met een totaal andere laatste linie door veel blessures en een enkele schorsing aan tegen de nummer laatst Jong Utrecht. Dit was tevens de laatste uitwedstrijd van het seizoen die gespeeld werd op Sportpark Zoudenbalch. Vanaf het begin nam Helmond Sport het initiatief. Na goed doorzetten van rechtsback Maikel Verkoelen kwam de bal bij Richelor Sprangers die vanuit de draai de verste hoek vond (21' ;0-1). Even later had Bram Zwanen wat minder geluk met een schot vanaf de zestien meter, hier kon Utrecht keeper Thijmen Nijhuis nog net vingers achter krijgen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Eindhoven

De belangen in de derby tegen wat door ‘de harde kern’ FC040 wordt genoemd waren verschillend. FC Eindhoven vechten voor hun laatste kans om een ticket voor de play-offs te bemachtigen, terwijl Helmond Sport alleen nog kan proberen te voorkomen dat het als laatste in de Keuken Kampioen Divisie eindigt. Een ding dat was duidelijk, er moest gewonnen worden, wij niets dit seizoen..…FC Eindhoven dan ook niet.  Trainer Robby Alflen koos voor dezelfde opstelling als waarin afgelopen vrijdag de tweede helft tegen Sparta werd begonnen.

Bekijk dit album >
Sparta Rotterdam - Helmond Sport

In de beginfase werd Helmond Sport compleet overlopen door de Spartanen die nog  kans op het kampioenschap hebben. Na een kwartier spelen had Sparta al zeven scoringskansen gehad. Toen Abdou Harroui bij de volgende aanval daadwerkelijk de bal in het doel kreeg besloot scheidsrechter Edwin van de Graaf de buitenspelregel maar even af te schaffen en keurde de goal onterecht goed (15' ;1-0). Het team van Robby Alflen liet op het Kasteel een bedenkelijke eerste helft zien. De achterstand werd even later verdubbeld toen Lars Veldwijk na een corner vanaf tien meter hard binnenschoot (23' ;2-0).

Bekijk dit album >
N.E.C. - Helmond Sport

Met Randy Wolters en Jonathan Okita hadden de rood-groen-zwarten weliswaar twee kansen in de eerste tien minuten, maar even daarna was het Dylan George die vanaf twintig meter NEC-doelman Mattijs Branderhorst passeerde (12' ;0-1). Vervolgens duurde het ruim een kwartier voordat HS verdedigend in de problemen kwam, een onterechte corner genomen door Frank Sturing werd door Bram Zwanen van de doellijn gehaald. Het duurde echter een hele tijd voordat de thuisclub het verschil kon maken.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong Ajax

Robby Alflen zag zich genoodzaakt tegen Jong Ajax Maiky Fecunda als linksback op te stellen. Verdedigers als De Louw, Knops en Janzen waren namelijk allen niet inzetbaar. De nog beschikbare Helmondse verdedigers hadden hun handen vanavond meer dan vol aan de Ajacieden die er vrolijk op los combineerden. Ajax was duidelijk de bovenliggende partij wat op het scorebord al snel tot uitdrukking werd gebracht. Na een prachtige pass van Jurgen Ekkelenkamp kon clubtopscorer Danilo Pereira Da Silva scoren (10' ;0-1).

Bekijk dit album >
Almere City FC - Helmond Sport

In de openingsfase leek Helmond Sport nog de lijn van vrijdag te kunnen doortrekken. Joeri Poelmans wist na een paar minuten spelen met een listig hakje Arne Naudts een schietkans te geven, zijn schot resulteerde in een corner. Uit deze hoekschop was de mee naar voren gekomen verdediger Jeroen Verkennis dichtbij de openingstreffer. Schoten van Juul Respen die over het doel van Agil Etemadi gingen, dit zou achteraf de enige Helmondse kans van de eerste helft zijn.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Roda JC

Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan. Een defecte lichtmast was de oorzaak dat er een kwartier later dan gepland toch werd afgetrapt. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie Mario Engels was dichtbij zijn 24e treffer van het seizoen, maar zag zijn kopbal in de handen van doelman Stijn van Gassel belanden. Ook Mart Lemans zou met een kopbal vanaf een paar meter een opgelegde kans missen op de openingstreffer.

Bekijk dit album >
RKC Waalwijk - Helmond Sport

Het team van Robby Alflen kwam vanaf het begin van de wedstrijd onder druk te staan. Doelman Stijn van Gassel werd al na vijf minuten omspeeld door Sylla Sow, maar Kjell Knops kon deze inzet nog uit de doelmond halen. Stijn van Gassel had ook niet te klagen over de vele ingrepen die door de andere centrale verdediger werd uitgevoerd, Dylan de Braal verijdelde meerdere gevaarlijke doelpogingen van Stijn Spierings en Sow. Het zou tot het einde van de eerste helft duren voordat Helmond Sport echt gevaarlijk kon worden.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Go Ahead Eagles

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week in en tegen Den Bosch had trainer Alflen wat meer spelers tot zijn beschikking. Dean Koolhof was daar een van, hij kreeg op het viermansmiddenveld de voorkeur boven Diego Snepvangers. De grootste verrassing viel echter in het centrum van de verdediging, de dit seizoen doorgaans solide spelende Nick de Louw was daar zijn basisplaats kwijtgeraakt. De Louw werd in het centrum vervangen door De Braal, Meijers schoof door naar de rechtsback positie en Knops verving hem in het centrum.

Bekijk dit album >
FC Den Bosch - Helmond Sport

Het aantal afwezigen spelers door blessures en schorsingen was ook voor deze wedstrijd weer groot. Op de speeldag zelf kon Dean Koolhof aan deze lange lijst worden toegevoegd, hierdoor kwam er voor Steven Edwards een plaats vrij op het middenveld.Achterin had Robby Alflen Dylan de Braal in het centrum van de verdediging neergezet, Bart Meijers stond rechtsback omdat  Verkennis, Verkoelen, Zwanen en Fecunda afwezig waren. Ook Den Bosch had blessures wat in de beginfase duidelijk te merken was.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong PSV

In de beginfase leidde een te korte terugspeelbal van linksback Ron Janzen voor het eerste gevaarlijke moment. Even later veroorzaakte Janzen een penalty door Zakaria Abouklal in het strafschopgebied aan te tikken. Mauro Junior liet doelman Stijn van Gassel kansloos (14' ;0-1). Helmond Sport kreeg halverwege de eerste helft zijn eerste doelkans.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong AZ

Na tien minuten spelen ging Stijn van Gassel bij een corner onder de bal door. Helmond Sport kwam goed weg omdat de mee opgekomen Henri Weigelt de bal miste. Het makkelijk combinerende Alkmaar kwam een dik kwartier later wel op voorsprong toen Tijani Reijnders van ruim twintig meter in de verste hoek binnen schoot (28' ;0-1). Tien minuten later tekende Reijnders voor zijn tweede treffer van de avond (38' ;0-2), dit na een assist van Ondrej Mihalik die de bal van Bart Meijers in de voeten kreeg geschoven.

Bekijk dit album >
FC Volendam - Helmond Sport

Trainer Robby Alflen kon vanwege blessures en schorsingen geen beroep doen op maar liefst elf spelers. De uitgedunde selectie was de oorzaak voor een opzienbarende driemansvoorhoede, Velanus stond in de spits en aanvoerder Naudts stond op de linkervleugel. De 2.719 toeschouwers zagen dat FC Volendam vanaf het beginsignaal het initiatief nam, binnen vijf minuten waren zij al tweemaal gevaarlijk geweest.  De openingstreffer was echter onnodig, Nick de Louw leed balverlies aan de rand van de zestien, waarna ex-HS speler Kevin Visser op aangeven van Nick Doodeman kan scoren (11’ ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Dordrecht

Helmond Sport had wederom te kampen met een enorme lijst van geblesseerde spelers. Wel was de geschorste Jordan van der Gaag weer beschikbaar, hij maakte zijn rentree op het middenveld. Joeri Poelmans kon daardoor een linie naar voren schuiven, waar hij de plek van de geblesseerde Richelor Sprangers overnam.  Voor de rust had het er alle schijn van dat Helmond Sport in deze formatie sterk genoeg was om het zwakke FC Dordrecht te kloppen. Al na vier minuten spelen was Nick de Louw dichtbij de openingstreffer, uit een corner kopte hij net over de lat.

Bekijk dit album >
FC Twente - Helmond Sport

De formatie van Robby Alflen telt nog steeds veel blessures maar liefst 9 splers.  FC Twente koos vanaf het beginsignaal de aanval, de eerste kans kwam al na vier minuten, Nacho kopte van dichtbij op doel. Nauwelijks een minuut later was het Jari Oosterwijk die voor doelman Van Gassel opdook. Oosterwijk vormde samen met Tom Boere de tweemansvoorhoede, laatstgenoemde bracht de thuisclub vanaf elf meter op voorsprong (11’ ;1-0). De aanleiding voor deze makkelijk gegeven strafschop was een lichte overtreding van Kjell Knops die Aitor Cantalapiedra even vasthield.

Bekijk dit album >
MVV Maastricht - Helmond Sport

Zowel Helmond Sport als MVV zijn de twee minst scorende ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. De thuisclub wilde van begin af aan iets aan deze vervelende statistiek doen en had met name in vleugelspits Joeri Schroijen een continu gevaarlijke speler. Hij zorgde voor het eerste schot op doel en gaf Koen Kostons bijna de kans om koppend voor een vroege voorsprong te zorgen. Daarna liet vooral Anthony van den Hurk zich zien. Bij zijn derde kans, een voorzet op de volledig vrijstaande Marnick Vermijl wist hij van dichtbij doelman Stijn van Gassel te passeren (39’ ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SC Cambuur

De eerste doelkans voor Helmond Sport was al na vier minuten via de voet van Dean Koolhof dit bleek echter geen goede voorbode voor de rest van de wedstrijd te zijn. Geen enkele kans werd gecreëerd zowel niet door SC . Cambuur als door Helmond Sport. Het zou tot kort voor rust duren voordat de volgende serieuze doelpoging te noteren viel.

Bekijk dit album >
Telstar - Helmond Sport

Op de eerste wedstrijddag na de winterstop, op de zondagmiddag, was de Helmondse selectie door veel blessures flink uitgedund. Dean Koolhof stond daardoor linksbuiten en Joeri Poelmans was rechtsbuiten maar de meest opvallende aanvaller vandaag was echter Richelor Sprangers. Centrumspits Sprangers tekende na een kleine twintig minuten voor de eerste Helmondse doelkans. Na een prima pass van Koolhof kwam hij vrij voor Telstar doelman Wesley Zonneveld, maar vanuit een enigszins scherpe hoek wist hij het net niet te vinden.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong FC Utrecht

Helmond Sport miste in vergelijking met vorige week de geschorste Bart Meijers, Dylan de Braal was zijn vervanger. Ondanks dat de verdedigingslinie vanavond veel moeite had met de opbouw, kreeg Helmond Sport toch de nodige kansen. Spits Richelor Sparangers kreeg na vijf minuten spelen al de eerste, maar het was Joeri Poelmans die bij de meeste gevaarlijke acties betrokken was. Uit een voorzet van Snepvangers schoot hij van dichtbij over, uit zijn assist schoot Koolhof net naast.

Bekijk dit album >
TOP Oss - Helmond Sport

Helmond Sport miste vanavond weer een flink aantal spelers.  Robby  Alflen had ook Van der Gaag, Zeldenrust en Brusselers uit de basis gelaten. Helmond Sport had zich ingesteld op de 5-3-2 formatie van TOP Oss. Bij balbezit fungeerden Meijers, De Louw en Janzen als drie centrale verdedigers, Fecunda schoof via de rechterflank steevast door naar het middenveld.  De Helmondse tactiek wierp vooral in verdedigend opzicht zijn vruchten af, de thuisclub  kwam voor rust welgeteld tot twee serieuze doelpogingen waaronder een van de voet van Huseyin Dogan.

Bekijk dit album >
Go Ahead Eagles - Helmond Sport

De door vele blessures geteisterde ploeg van trainer Robby Alflen beperkte zich in de eerste helft tot tegenhouden van de Go Ahead Eagles. Het enige wapenfeit in aanvallend opzicht waren afstandsschoten van Brusselers en Snepvangers, beiden gingen overigens over. Het bijna continue balbezit van de thuisclub leidde relatief gezien niet tot veel doelgevaar. Doelman Stijn van Gassel hoefde in het eerste half uur slechts eenmaal zijn klasse te tonen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Sparta Rotterdam

In de opstelling was er ook een verrassing, Joeri Poelmans die normaal op de linksback plaats staat stond nu rechtsbuiten. Hij speelde dat al eerder, namelijk in de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van de competitie tegen T.E.C. Tiel. De eerste doelpoging van Joeri Poelmans was al na een halve minuut spelen en dat zou tekenend zijn voor de rest van de wedstrijd. Sparta had weliswaar meer balbezit maar kon in het strafschopgebied nauwelijks iets uitrichten, want ook de verdediging stond het goed, iets wat de afgelopen wedstrijd wel minder was.

Bekijk dit album >
FC Eindhoven - Helmond Sport

Het eerste gevaar in de wedstrijd was pas na ongeveer 15 minuten spelen. Joeri Poelmans die vandaag verrassend op linksbuiten posities speelde greep verkeerd in waardoor de veelvuldig opkomende rechtsback Colin Seedorf gevaarlijk kon worden, Ron Janzen bracht redding. Dezelfde Janzen bracht een paar minuten later door een verre ingooi de bal in het doelgebied van de thuisclub. Spits Muzaqi, voor het eerst in de basis kopte door waarna Van der Gaag de openingstreffer makkelijk kon binnen tikken(28’ ;0-1).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - RKC Waalwijk

Vanwege de afwezigheid van zowel Naudts en Sprangers, was Diego Snepvangers in de punt van de aanval opgesteld. Hij zette na precies een halve minuut Zeldenrust alleen voor RKC-keeper Etienne Vassen, maar de linksbuiten schoot vanuit deze zeer kansrijke positie naast. Snepvangers zou een klein kwartier later een evenzo grote kans krijgen op de verdiende openingstreffer, maar zijn inzet werd door Mulder met het hoofd gekeerd. Even daardoor had Snepvangers ook een iets moeilijkere kans gemist.

Bekijk dit album >
Roda JC - Helmond Sport

De selectie van trainer Ronny Alflen had al vele geblesseerden en in de warming-up bleek dat ook centrale verdediger Bart Meijers te geblesseerd was om aan de aftrap te verschijnen. Twaalf minuten na dat beginsignaal raakte ook nog Fecunda geblesseerd, Verkennis nam zijn positie als rechtsback over. Dat er op dat moment nog niet was gescoord mag een klein wonder worden genoemd, Roda had maar liefst al vijf doelkansen gehad.  Gyliano van Velzen was het dichtst bij de openingstreffer met een schot op de lat.

Bekijk dit album >
Roda JC - Helmond Sport

De selectie van trainer Ronny Alflen had al vele geblesseerden en in de warming-up bleek dat ook centrale verdediger Bart Meijers te geblesseerd was om aan de aftrap te verschijnen. Twaalf minuten na dat beginsignaal raakte ook nog Fecunda geblesseerd, Verkennis nam zijn positie als rechtsback over. Dat er op dat moment nog niet was gescoord mag een klein wonder worden genoemd, Roda had maar liefst al vijf doelkansen gehad.  Gyliano van Velzen was het dichtst bij de openingstreffer met een schot op de lat.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almere City FC

Ook in deze wedstrijd telde Helmond Sport veel blessures, voor Ron Janzen en Steven Edwards was er daardoor weer een basisplaats. Samen met hun ploeggenoten waren ze in de beginfase vooral bezig met het tegenhouden van Almere City FC. Met succes overigens, want gevaarlijk werden de gasten nauwelijks. Helmond Sport kreeg via Bodi Brusselers toch een serieuze kans op de openingstreffer, het schot van dichtbij werd echter geblokt. Een kleine tien minuten later scoorde Bodi Brusselers alsnog, zijn kopbal na een voorzet van Zeldenrust was zelfs een beauty (33’ ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - MVV Maastricht

De 1.257 toeschouwers kregen kwalitatief weliswaar geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld, maar hoefden zich ook niet te vervelen. In het eerste kwart kwam Arne Naudts tweemaal in scoringspositie.

Bekijk dit album >
SC Cambuur - Helmond Sport

Een door schorsingen, ziektegevallen en vele blessures gehavend Helmond Sport trad vanavond aan tegen SC Cambuur in Leeuwarden. Al binnen tien minuten had de thuisclub vier mogelijkheden om de score te openen, Justin Mathieu was hier het dichtst bij toen zijn schot de lat raakte. Daarna moest de prima keepende Stijn van Gassel  spits Nigel Robertha van scoren afhouden.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Telstar

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week was er in de basis een wijziging, Kjell Knops was de vervanger van de geblesseerde Nick de Louw. Na een kwartier spelen moest ook Knops het veld geblesseerd verlaten zijn vervanger was de Braal. Helmond Sport was toen al dicht bij de openingstreffer geweest, Jordan van der Gaag raakte de lat en ook Zeldenrust was dichtbij de 1-0. Daarna liet Helmond Sport zich in aanvallend opzicht niet meer zien. De Telstar-spitsen Dylan Mertens en Ryan Paul Seager zorgden in deze periode voor het eerste doelgevaar van de gasten.

Bekijk dit album >
Jong AZ - Helmond Sport

Trainer Robby Alflen had in tactisch opzicht een behoorlijke wijziging aangebracht, voor het eerst werd er in een 4-4-2 systeem gespeeld. In deze formatie werd in de openingsfase vooral de nadruk gelegd op tegenhouden op de eigen helft. In deze fase kreeg Jong AZ dan ook de beste kansen op de openingstreffer. Via Vince Gino Dekker, Kenzo Goudmijn, Mees Kaandorp en Ferdy Druijff die op de paal kopte. Helmond Sport raakte in de beginfase ook de paal, dit na een schot van Swinnen. Gedurende de eerste helft kreeg Helmond Sport meer grip op de wedstrijd.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Volendam

Robby Alflen had zijn selectie aangepast Bram Zwanen stond niet in de basis, Jeroen Verkennis verving hem op de rechtsback positie en Dean Koolhof verving de geblesseerde Bodi Brusselers. De eerste 20 minuten liet Helmond Sport  totaal geen beleving of passie zien  Pas na 25 minuten zagen de  1.891 toeschouwers de eerste Helmondse aanval. Furghill Zeldenrust tilde zijn ploeg over het dode punt. Hij had de beste kans voor rust, maar strandde op Volendam keeper Mitchell Michaelis. Ook Verkennis was met een kopbal in de slotfase van de eerste helft nog dichtbij de openingstreffer.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Fortuna Sittard (beker)

Al na zes minuten had Arne Naudts zijn team op voorsprong kunnen zetten, na balverlies van rechtsback Clint Essers kon hij vrij op doelman Aykut Ozer afgaan. Even later viel de openingstreffer, nadat rechtsback Bram Zwanen een voorzet onvoldoende had weggeruimd kon Lars Hutten profiteren (11' ;0-1). Drie minuten later kreeg HS al zijn volgende kans, nu kopte Bodi Brusselers net naast. Nog voor rust kreeg Arne Naudts  twee opgelegde kansen, maar zowel van acht meter na een pass van Sprangers als ook van wat dichterbij na een voorzet van Poelmans schoot hij tegen keeper Ozer aan.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NEC Nijmegen

Helmond Sport begon goed en scherp aan de wedstrijd, iets wat we de voorgaande wedstrijden niet gezien hadden. Na drie minuten spelen had Zeldenrust al een niet te missen kans kunnen geven aan Naudts, maar zijn voorzet werd nog net onderschept door een verdediger. Uit de daaropvolgende corner was de mee naar voren gekomen centrale verdediger Kjell Knops dichtbij de openingstreffer. Nog binnen het kwartier hadden ook Zeldenrust, Swinnen en Poelmans de 1-0 op de schoen.

Bekijk dit album >
Jong Ajax - Helmond Sport

Trainer Robby Alflen had vanavond gekozen voor Bram Zwanen als rechtsback, een positie waarin hij in de jeugd ook heeft gespeeld. Op het middenveld was de geblesseerde Edwards vervangen door Dean Koolhof, die echter al binnen het half uur zelf het veld moest verlaten met een blessure, Vaclav Cerny ging vol op zijn been staan Cerny stond aan de basis van heel wat fraaie aanvallen van de Amsterdammers.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Den Bosch

Trainer Robby Alflen had het centrale verdedigingsduo tegen FC Den Bosch geheel vervangen. Steven Edwards was weer doorgeschoven naar het middenveld en de van een blessure herstelde Bart Meijers keerde terug in de basis. Kjell Knops stond voor het eerst dit seizoen in de basis. Knops en Meijers konden samen meteen vol aan de bak om de gasten van een vroege goal af te houden. Na een kwartier spelen was hier zelfs de hulp van Diego Snepvangers op de doellijn voor nodig, andere Bossche doelpogingen gingen veelal net naast of over het doel van Stijn van Gassel.

Bekijk dit album >
Jong PSV - Helmond Sport

Helmond Sport had het in de derde competitiewedstrijd erg lastig tegen Jong PSV.  Op Sportpark De Herdgang was de thuisclub in de 1ste helft de betere partij. Cody Gakpo was voor de rust betrokken bij een vijftal kansen, zijn collega's waren samen goed voor even zoveel kansen. Daar stond aan Helmondse zijde een kopbal van Naudts tegenover, en vooral een levensgrote kans voor Bodi Brusselers wiens inzet niet in het net belandde maar bij Zeldenrust die buitenspel stond.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Twente

Helmond Sport heeft in zijn eerste thuiswedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Twente een goede prestatie geleverd. In vergelijking met de openingswedstrijd tegen FC Dordrecht was Daan Ibrahim uit de basis gelaten, Diego Snepvangers stond nu in de basis. Hierdoor kwam Zeldenrust uit op de rechter i.p.v. de linkerflank, Arne Naudts complementeerde de voorhoede. Arne Naudtshad had zijn team al na zes minuten spelen op voorsprong kunnen brengen als hij iets sneller had gereageerd op de rebound na een schot van Snepvangers.

Bekijk dit album >
Fc Dordrecht - Helmond Sport

Niet alleen Robby Alfen maakte zijn debuut, dat gold ook voor Bart Meijers, Joeri Poelmans, Tibeau Swinnen en Bodi Brusselers. Voor Daan Ibrahim was het de eerste keer dat hij in de basis stond, net zoals voor centrale verdediger Nick de Louw. Daan Ibrahim moest zich vooral concentreren op het afstoppen van de Dordtse linksback Brendon Ormonde Ottewill, die in 1ste wedstrijd voor FC Dordrecht meer minuten maakte dan bij Helmond Sport het hele seizoen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - RKC Waalwijk

Robert Braber bracht de bal vanaf de middenstip aan het rollen, deze kreeg hij weer terug in het strafschopgebied van RKC van Charlton Vicento. Deze kans op een 'onvergetelijk' afscheid liet de 35-jarige Rotterdammer niet liggen (1' ;1-0). Nog geen vier minuten later kopte spits Arne Naudts op de lat na een fraaie voorbereidende actie van Hiwat. Even later raakten ook RKC het houtwerk, doelman Stijn van Gastel kwam met de schrik vrij bij een inzet van Nikki Baggerman.

Bekijk dit album >
SC Cambuur - Helmond Sport

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2017/2018 kon Helmond Sport voor de rust probleemloos op balbezit spelen. Het team van Roy Hendriksen had voor de rust geen enkel probleem met de toen wel erg pover spelende Friezen. Het aantal kansen was echter miniem, voor doelgevaar konden alleen Arne Naudts en Jordy Thomassen zorgen. Een van de weinige gevaren van Cambuur voor 8.233 toeschouwers kwam van rechtsbuiten Justin Mathieu. Dat werd na de rust wel anders, bij een corner kopte de mee opgekomen centrale verdediger Matthew Steenvoorden de bal van dichtbij binnen (51' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NEC Nijmegen

Roy Hendriksen had een verrassende opstelling, vandaag speelde  Arne Naudts op de rechtsbuiten positie en stond Jordy Thomassen in de spits. De belangen voor NEC waren groot dat werd in de beginfase al duidelijk. Het elftal zette vol druk en dat betaalde zich onmiddellijk uit. Onnodig balverlies in de eigen verdediging van Bram Zwanen werd door zijn collega's niet hersteld,  Arnaut Groeneveld profiteerde hiervan (7' ;0-1).

Bekijk dit album >
FC Eindhoven - Helmond Sport

In vergelijking met afgelopen vrijdag miste Helmond Sport Robert Braber waardoor Jordy Thomassen een linie naar achter schoof. Hiwat speelde op rechts Zeldenrust op links en Arne Naudts als centrale spits. De thuisclub had al in de eerste minuut een honderd procent kans toen linksbuiten Elton Kabangu alleen op Stijn van Gassel af ging. Na acht minuten spelen was het eerste Helmondse doelgevaar via Naudts, maar zijn inzet van dichtbij miste precisie en ging van dichtbij in het zijnet.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - MVV Maastricht

Hendriksen had wat wissel in zijn basiself toegepast zo kwamen Warmolts en Janzen terug van een schorsing en verving  Braber de geblesseerde Damen. De sfeer in het stadion was opperbest. Het eerste schot van Jonathan Okita op doel in de beginfase van de wedstrijd was meteen raak (10' ;0-1). Het duurde 25 minuten voordat Helmond Sport voor het eerst gevaarlijk werd. Na een fraaie combinatie via Furhgill Zeldenrust en Jordy Thomassen nam Ron Janzen iets te veel tijd voor de afronding.

Bekijk dit album >
Fortuna Sittard - Helmond Sport

Het door blessures en schorsingen flink gehavende team van trainer Roy Hendriksen miste Warmolts en Janzen daardoor was er een basisplaats voor Maikel Verkoelen als rechtsback en Dylan de Braal als centrale verdediger. Dit duo moest al heel vroeg in de wedstrijd toezien hoe spits Finn Stokkers Lars Hutten in het hart van de verdediging vrij voor Van Gassel zette, deze rondde koelbloedig af (6' ;1-0). Vanaf de daaropvolgende aftrap stapelden de fouten zich op, van Koesveld gaf een bal zomaar aan de tegenstander, Verkoelen treuzelde veel te lang met wegwerken.

Bekijk dit album >
Go Ahead Eagles - Helmond Sport

De voorbereiding op deze wedstrijd liep anders dan gepland. Op de A50 begon de spelersbus mankementen te vertonen. Op de vluchtstrook van de A50 werd een defecte turbo geconstateerd. Een vervangende bus bracht de spelers naar Deventer. De supporters kenden geen problemen met de bussen. De belangstelling was groot maar liefst 123 Helmond supporters waren bij de wedstrijd aanwezig. In de openingsfase was voor Helmond Sport, binnen twintig minuten vielen er al vijf doelpogingen te noteren. De thuisclub drong voor de rust nauwelijks aan maar kwam wel op voorsprong.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Oss

Roy Hendriksen had niet veel redenen om zijn elftal te wijzigen, De opstelling was het dezelfde als de voorgaande wedstrijden met Bram Zwanen in de basis. In de opening had Helmond Sport zijn beste fase, Jordy Thomassen had al na zeven minuten spelen met een kopbal uit een voorzet van Hiwat kunnen scoren. Even later stonden deze twee spelers wel aan de basis van de openingstreffer, uit een corner van Hiwat kwam de bal via Thomassen voor de voeten van Ron Janzen (13' ;1-0). Het was de eerste keer dit seizoen dat Helmond Sport binnen een kwartier spelen scoorde.

Bekijk dit album >
FC Emmen - Helmond Sport

Hendriksen koos voor dezelfde opstelling als afgelopen maandag tegen FC Den Bosch. Helmond Sport had het vanaf het begin erg lastig tegen Emmen. Doelman Van Gassel behoedde zijn team voor een vroege achterstand door gevaarlijke kopballen van Anco Jansen en Cas Peters onschadelijk te maken. Net voor rust kreeg Emmen nog drie enorme kansen, Van Gassel hield een kopbal van dichtbij van Veendorp tegen waarna Bourdouxhe de bal van de lijn haalde.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Den Bosch

Hendriksen begon met dezelfde basisspelers als in de wedstrijd van afgelopen vrijdag. In het eerste deel van de eerste helft was er weinig opwinding te bekennen. Er werd door beide partijen geen enkele kansen gecreëerd. In het eerste kwart van de wedstrijd viel er aan doelgevaar alleen een kopbal van Robert Braber uit een voorzet van de goedspelende Bram Zwanen te noteren. De 1.476 toeschouwers zagen een uiterst ongelukkige actie van Ron Janzen die de inleiding zou vormen voor de onverwachte openingstreffer van Den Bosch.

Bekijk dit album >
SC Telstar - Helmond Sport

Na een van beide kanten zeer afwachtend begin, was de eerste kans na tien minuten in de wedstrijd voor Telstar. Even later was het aan de andere kant Jordy Thomassen die de buitenkant van de paal raakte. Ook de volgende kans van Andrija Novakovich werd onmiddellijk beantwoord door Robert Braber die rakelings naast kopte. Op de openingstreffer had Helmond Sport geen antwoord, Melvin Platje liep weg bij zijn bewaker Ron Janzen en passeerde Stijn van Gassel (23' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong AZ

Om de omstandigheden voor de 833 aanwezige toeschouwers toch enigszins draaglijk te maken, waren er vooraf heel wat registers opengetrokken. De entreeprijs was verlaagd, iedereen kon desgewenst plaatsnemen op een gedeelte van de Oosttribune dat met extra kachels werd verwarmd, en last but not least, er was gratis overheerlijke snert. In de snerpende kou was het het prima voetbal van Helmond Sport dat de fans de meeste warmte gaf. Ondanks een gekunstelde basisopstelling waarin Marijn van Heugten als linksbuiten fungeerde, domineerde Helmond Sport van begin tot eind.

Bekijk dit album >
De Graafschap - Helmond Sport

Trainer Roy Hendriksen had gekozen voor exact dezelfde basis als vorige week, maar al gauw werd duidelijk dat een tweede zege op rij er niet in zat. Helmond Sport begon veel te slap aan de wedstrijd en dat leidde al binnen een kwartier tot een achterstand.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong FC Utrecht

Na een half spelen was er voor de 1.131 toeschouwers echter nog geen enkele reden voor tevredenheid geweest. De wedstrijd tussen de twee laagst geklasseerde teams uit de Jupiler League was niet om aan te zien. Het team van Roy Hendriksen leek geen enkele intentie te hebben om aanvallend wat te bereiken, het belofte-elftal van FC Utrecht had die intentie wel, maar miste de kwaliteit. Met een doelpoging van Jordy Thomassen werd een uiterst vermakelijk laatste kwartier voor de rust ingeluid.

Bekijk dit album >
FC Dordrecht - Helmond Sport

Vanwege de late sneeuwval moesten de 1.143 toeschouwers tot half negen wachten voordat het speelveld bespeelbaar was gemaakt. In de openingsfase dicteerden FC Dordrecht nadrukkelijk, Mahmudov schot op de lat, Mutzers vrij voor Van Gassel en spits Arias waren  dichtbij de openingstreffer .Een schot van Denis Mahmudov werd van richting veranderd wat zorgde  voor de dikverdiende voorsprong (24' ;1-0). De uitblinkende linksbuiten Calcan had daarna pech met een schot tegen de binnenkant van de paal.

Bekijk dit album >
Jong Ajax - Helmond Sport

398 Toeschouwers waar onder 25 HS supporters hadden de koud getrotseerd om naar Sportpark de Toekomst te komen. Daar zagen zij dat trainer Roy Hendriksen voor  vanavond tegen zijn gewoonte in maar twee spitsen had opgesteld. Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd dit kwam vooral tot uitdrukking in de driemans aanvalslinie.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almere City FC

Zeker gezien het enorme aantal afwezige spelers kwam Helmond Sport in de eerste helft zeer behoorlijk voor de dag. Linksbuiten Vicento had in het eerste half uur al drie mogelijkheden om de score te openen, zijn grootste kans was in de rebound na een schot op Almere-keeper Chiel Kramer van Jason Bourdouxhe. De grootste kans was echter voor Jordy Thomassen die alleen op doel afging, maar vervolgens tegen Kramer aan schoot. Helmond Sport verzuimde dus om voor rust een aantal kansen te verzilveren. De enige kans die Helmond Sport na de rust kreeg werd eindelijk benut.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Volendam

Net zoals vorige week waren er weer een groot aantal geblesseerden, aan het spel was dat in de openingsfase echter niet te zien.  Na tien minuten zorgde Edwards voor het eerste doelgevaar, vier minuten later schoot Vicento in kansrijke positie de bal over. Nog geen minuut later vond de bij een vrije trap mee opgekomen Dylan de Braal wel het net, maar nu constateerde scheidsrechter Kooij buitenspel.

Bekijk dit album >
Jong PSV - Helmond Sport

Voor Hendriksen was het even puzzelen. Naast de al lang geblesseerden moest hij ook Zeldenrust, Naudts en Damen missen. Door griep ontbraken ook Braber, Janzen en Van Heugten. De selectie werd daardoor aangevuld met o.a. jeugdspelers Daan Ibrahim en Jerreau Farel Cairo. Ook de tegenstander had te kampen met personele problemen veroorzaakt doordat de complete A-selectie op trainingskamp in de Verenigde Staten was. In de openingsfase van de wedstrijd had Helmond Sport het erg moeilijk met een gretig PSV.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SC Cambuur

De eerste doelkans was voor de gasten al na drie minuten spelen was er een kans voor Marijn Barto. Daarna werd Helmond Sport sterker in een tijdsbestek van vijf minuten kreeg het drie mogelijkheden om op voorsprong te komen. De kansen waren respectievelijk voor Damen, Thomassen met een kopbal uit een corner en Braber met het hoofd na een voorzet van Zeldenrust. De verdiende openingstreffer viel na ongeveer een half uur spelen. Een schot van Bourdouxhe van de rand van het strafschopgebied ging onhoudbaar voor SC Cambuur doelman Erik Cummins in het doel (31' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Eindhoven

Voorafgaand aan de wedstrijd  op 9 december moest het veld sneeuw vrij worden gemaakt. Scheidsrechter van Herk keurde het veld goed. Trainer Roy Hendriksen koos op deze winterse avond om een tweetal spelers voor het eerst in de basis te plaatsen, Vicento speelde in plaats van Thomassen en Dylan de Braal verving de geschorste Warmolts in het centrum van de verdediging.  Al na zeven minuten moest de  verdediging toezien hoe rechtsbuiten Tibo van de Velde ontsnapte aan de buitenspelval, Stijn van Gassel reageerde adequaat door ver uit zijn doel de dieptepass te onderscheppen.

Bekijk dit album >
NEC Nijmegen - Helmond Sport

Trainer Roy Hendriksen had de beschikking over een bijna complete selectie, alleen de langdurig geblesseerde verdedigers Ormonde-Ottewil en Verkoelen ontbraken. Zeldenrust kreeg de voorkeur boven Vicento en had al na negen minuten spelen zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Na een blunder in de Nijmeegse achterhoede kon hij doelman Joris Delle omspelen, maar vanaf tien meter slaagde hij er niet in om de bal in het lege doel te schuiven. Er werd snel gespeeld soms te gehaast.

Bekijk dit album >
RKC Waalwijk - Helmond Sport

In de Helmondse basis waren een aantal wijzigingen, Stephen Warmolts begon als rechtsback en Steven Edwards in het centrum van de verdediging. Jordy Thomassen was de meest aanvallende middenvelder. Erg succesvol was deze opstelling ook niet. In de eerste helft werd Helmond Sport welgeteld eenmaal gevaarlijk, de op links doorgebroken Furghill Zeldenrust wist echter Giovanni Hiwat niet op maat aan te spelen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Fortuna Sittard

Al na zes minuten spelen had Fortuna-spits Finn Stokkers de score kunnen openen. De verdiende voorsprong kwam er een goede tien minuten later alsnog. Zowel Jason Bourdouxhe als Zeldenrust verzuimden om rechtsbuiten Lisandro Samedo af te stoppen, uit zijn voorzet kon André Vidigal eenvoudig afronden (18' ;0-1). Even daarna had Stokkers uit een corner de voorsprong kunnen verdubbelen, maar een dergelijke desastreuze start bleef de 1.031 toeschouwers bespaard.

Bekijk dit album >
MVV Maastricht - Helmond Sport

Trainer Roy Hendriksen had maar liefst vijf afwezige verdedigers, daardoor speelde Bram Zwanen op rechts en Jason Bourdouxhe op links. De achterhoede zag er na een paar minuten spelen slecht uit. Jonathan Okita kon van tien meter afstand recht voor het doel alle tijd nemen om rustig een voorzet van Atilla Yildirim aan te nemen om vervolgens Stijn van Gassel kansloos te laten (4' ;1-0). De thuisclub had daarna wel het meeste balbezit, maar de doelkansen waren voor Helmond Sport.

Bekijk dit album >
FC Oss - Helmond Sport

Na de festiviteiten van vorige week werd het voetbalweekend weer hervat met een uitwedstrijd tegen FC Oss. In het eerste kwartier had Helmond Sport al een tweetal goede kansen op de openingstreffer, de eerste was voor Naudts die vrij voor keeper Xavier Mous niet wist te scoren.  Even later was het Bourdouxhe die ongehinderd op doel kon schieten. Halverwege de eerste helft werd er een bal diep gegeven op Da Sa, rechtsback Fecunda hield hem op dertig meter van het doel vast.  Scheidsrechter Gerrets, die erg ver van de situatie af stond, beoordeelde dit als het onthouden van een scoringskans.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Emmen

Roy Hendriksen kende nagenoeg een fitte selectie. Zeldenrust en Edwards keerden terug in de selectie maar moesten genoegen nemen met een plaats op de reservebank. De eerste kans van de wedstrijd was al na zestig seconden voor FC Emmen. Grad Damen bood Michael Chacon alle gelegenheid om vanaf tien meter uit te halen. Doelman Stijn van Gassel reageerde met een prachtige save, maar had tien minuten later geen verweer bij een vrije trap vanaf twintig meter ingeschoten door de linksbenige Youri Loen (12' ;0-1).

Bekijk dit album >
FC Den Bosch - Helmond Sport

Trainer Roy Hendriksen had zijn basis op een aantal plaatsen noodgedwongen door blessures van Edwards, Zeldenrust en Verkennis.gewijzigd. Robert van Koesveld en Giovanni Hiwat werden gepasseerd, voor hen speelde Ron Janzen en Joey Godee. Meest verrassend was wellicht nog de basisplaats van Bram Zwanen. Jordy Thomassen  die al eerder op het middenveld en rechtervleugel werd ingezet speelde vandaag als linkervleugel. Al in de derde minuut was de eerste kans voor Den Bosch toen Sven Blummel vrij voor Van Gassel opdook  maar van Gassel redde knap.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SC Telstar

Roy Hendriksen had in vergelijking met afgelopen maandag een noodgedwongen wijziging aan moeten brengen in de basis. Robert Braber was nog niet hersteld van zijn blessure opgelopen in de wedstrijd tegen jong AZ.  Jordy Thomassen werd nu de meest aanvallende middenvelder, Arne Naudts nam zijn positie als midvoor over.  Naudts kreeg al na vier minuten spelen een grote kans op de openingstreffer. Hij onderschepte een erg slordige terugspeelbal waardoor hij alleen af kon gaan op de Telstar-keeper. Helaas wist hij Rody de Boer niet te passeren.

Bekijk dit album >
Jong AZ - Helmond Sport

Helmond Sport begon in dezelfde opstelling als de afgelopen wedstrijd. Jong AZ had oa Ricardo van Rhijn, Iliass Bel Hassani, Fred Friday en Levi Garcia opgesteld. In het eerste kwart was Helmond Sport zonder twijfel de betere ploeg en had het via Thomassen en Braber al op voorsprong kunnen komen.  Hierna namen de Alkmaarders het initiatief over, de eerste kans ontstond toen spits Fred Friday na een prima uittrap van doelman Nick Olij middenvelder Jeremy Helmer vrij voor doelman Van Gassel zette.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - De Graafschap

Helmond Sport begon veel belovend aan de wedstrijd al binnen twee minuten was de eerste kans er,  Furghill  Zeldenrust startte zijn actie vanaf de linkervleugel om deze af te ronden met een schot op doel. Tien minuten later zorgde zijn voorzet ervoor dat Hiwat vanaf tien meter op doelman Bednarek kon schieten, maar de inzet van de rechtsbuiten was veel te zwak. Stijn van Gassel had zijn ploeg behoed voor een vroege achterstand door een fraaie redding.

Bekijk dit album >
Jong FC Utrecht - Helmond Sport

De wedstrijd werd gespeeld op Sportpark De Westmaat en wel op het veld van IJsselmeervogels. Helmond Sport speelde in bijna  de zelfde opstelling als afgelopen week, de geschorste Warmolts werd in het centrum van de verdediging vervangen door Markiet. Deze verdediging liet in het begin van de wedstrijd overigens een aantal steken vallen. Er was een groot misverstand tussen Van Gassel en Van Koesveld waar Velanas bijna van kon profiteren. Even later liet Verkennis zijn tegenstander Venema vrij op doel koppen, en vervolgens leidde balverlies  van Robert van Koesveld een kans voor Sow in.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Dordrecht

Gedwongen door blessures en een schorsing had trainer Hendriksen de basis flink gewijzigd. Bourdouxhe was linksback, op het middenveld stonden Grad Damen, Braber en Thomassen, Hiwat begon als rechtsbuiten. Het spel was, gezien de voorgaande wedstrijden, redelijk te noemen. Het kreeg de nodige grote kansen via Furghill Zeldenrust en Grad Damen.  Damen had een open schietkans vanaf tien meter, maar met rechts kon deze linkspoot geen richting geven. Strafschoppen benutten gaat Helmond Sport echter wel goed af, en ook in deze wedstrijd ging de bal op de stip.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SC Cambuur (beker)

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd in het KNVB beker toernooi, trainer Roy Hendriksen had voor dit duel een een aantal wijzigingen in de basis. Gévero Markiet stond rechtsback, in het centrum van de verdediging nam Robert van Koesveld de vrijgekomen plaats in.  De grootste verrassing was echter op het middenveld waar Bram Zwanen de voorkeur kreeg. Na een onnodige overtreding van Zwanen op twintig meter van het doel schoot Kevin van Kippersluis de toegekende vrije trap langs Stijn van Gassel (11' ;0-1).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong Ajax

In vergelijking met de wedstrijd tegen Almere City was er geen enkele wijziging in de basisopstelling, Maiky Fecunda was wederom linksback en Jeroen Verkennis stond op rechtsback positie. Dennis Johnsen tekende ook voor de eerste spectaculaire actie van de wedstrijd, na een fraaie versnelling en dito schot voorkwam doelman Van Gassel een vroege achterstand. Even later was Mateo Cassierra dicht bij de 0-1 toen hij bij de eerste paal opdook maar schoot net naast het doel.

Bekijk dit album >
Almere City FC - Helmond Sport

Trainer Roy Hendriksen miste een handvol verdedigers, daardoor verhuisde Maiky Fecunda naar de linksback positie, Jeroen Verkennis nam zijn positie op rechts over. Laatstgenoemde had al na zes minuten spelen de 0-1 op de wreef, maar zijn inzet miste overtuiging. Vijf minuten later was het Edwards die voor de toen al verdiende voorsprong kon zorgen, zijn schot ging echter net naast. De 51 meegereisde Helmonders zagen hoe uit een corner van Achille Vaarnold, Damon Mirani bij de eerste paal tamelijk ongehinderd kon binnenkoppen (23' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Go Ahead Eagles

Trainer Roy Hendriksen koos voor dezelfde basisopstelling als vorige week. Het spelbeeld was echter wel totaal anders, nu lieten de spelers meteen zien dat ze energiek naar voren spelend team waren. De eerste doelkans kwam op naam van Jordy Thomassen, de tweede nog veel grote kans was voor Arne Naudts die vrij op doelman Sonny Stevens mocht afgaan. Beiden keren wist GAE keeper Stevens redding te brengen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong PSV

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen paste trainer Roy Hendriksen twee wijzigingen toe in de basis, namelijk Fecunda iplv Verkennis en op de plaats van de geblesseerd uitgevallen Ormonde-Ottewill speelde Ron Janzen. Een verre ingooi van Janzen leidde na amper een minuut spelen tot de eerste kans voor Helmond Sport,  Zeldenrust schoot echter vanaf zes meter in de handen van PSV-doelman Yanick van Osch. Nauwelijks een minuut later was er een schot van Matthias Verreth dat Stijn van Gassel goed stopte.

Bekijk dit album >
FC Volendam - Helmond Sport

Het seizoen dat is begonnen ....Helmond Sport speelde de openingswedstrijd van het nieuwe Jupiler League seizoen in en tegen Volendam. Roy Hendriksen had voor een basis gekozen die slechts op twee plaatsen afweek als de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen. Voor de vertrokken Ten Den speelde Arne Naudts en op de linksback speelde Brandon Ormonde-Ottewill.  Het optreden van Ormonde-Ottewill was echter van korte duur, nog voor de rust moest hij geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Ron Janzen.

Bekijk dit album >
Roda JC - Helmond Sport return 2de ronde play-offs

Niet geheel verrassend startte HS in precies dezelfde opstelling als in de thuiswedstrijd en ook het spelbeeld in de beginfase was het zelfde als afgelopen donderdag. De sfeer zat er bij de 375 meereisde HS supporters nu ook weer goed in. Helmond Sport was de baas op het veld. Het uitvak overstemde met gezang het thuispubliek. Roda JC kwam goed weg toen Zeldenrust ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel. Na een klein kwartier spelen werd Robert Braber neergelegd in het strafschopgebied, toen hij na balverlies in de Limburgse achterhoede vrij kwam voor Benjamin van Leer.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Roda JC 2de ronde play-offs

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of Teije Ten Den kreeg de eerste kans toen hij geheel vrij afliep op keeper Benjamin van Leer de afwerking was echter matig. Tien minuten later kreeg Robert Braber uit een voorzet van Ten Den een goede kans maar ook hij wist niet te scoren. Zes minuten later was het Bourdouxhe die de kans kreeg op 0-1, maar ook hij miste. Binnen het half uur was er nog een mogelijkheid op de verdiende voorsprong, deze keer was het Furhgill Zeldenrust die op snelheid niet de juiste precisie had om het net te vinden.

Bekijk dit album >
Almere City FC - Helmond Sport return eerste ronde play-offs

De 1.420 toeschouwers zagen hoe de regen met bakken naar beneden kwam, maar goed dat er in het Yanmar Stadion kunstgras ligt. De thuisclub voelde zich blijkbaar op het natte veld minder in zijn element. In de eerste helft liepen maar liefst drie spelers van Almere blessures op zonder dat daar een speler van Helmond Sport bij betrokken was. Het team van Roy Hendriksen had minder moeite met de weersomstandigheden. Een vrije trap van Furhgill Zeldenrust kwam via Stephen Warmolts bij Thomassen, die weer in de basis begon, en van dichtbij kon binnen koppen (41' ;0-1).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almerte City FC eerste ronde play-offs

Helmond Sport begon zwak aan de wedstrijd tegen FC Almere. Robert Braber en Teije ten Den waren de enigen die dreigend waren voor Almere-doelman Chiel Kramer. Scheidsrechter Manschot loste het meest opmerkelijke moment voor FC Almere op door een handsbal in het eigen strafschopgebied weg te wuiven. Na een voorzet van spits Sherjill Mac-Donald kon Gaston Salasiwa twee minuten later van dichtbij intikken (28' ;0-1). Kort voor de rust kwam HS goed weg toen Soufyan Ahannach vrij voor Van Gassel verscheen.

Bekijk dit album >
FC Eindhoven - Helmond Sport

Voor Helmond Sport stond er vanavond in de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen niets meer op het spel. In tegenstelling tot FC Eindhoven die voor hun allerlaatste kans vochten om de play-offs te halen. Helmond Sport begon sterk aan de wedstrijd, was meer in balbezit. Het resultaat hiervan was dat uit een voorzet van Zeldenrust van links met rechts, Jordy Thomassen kon binnenkoppen (14' ;0-1). De thuisclub had zich in het eerste kwart van de wedstrijd uitsluitend laten zien met valpartijen in het strafschopgebied door Rai Vloet en Mart Lieder om zo een penalty te verdienen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almere City FC

Net zoals vorige week moest Helmond Sport weer een heel rijtje spelers wegens blessures missen, hierdoor speelde Fecunda en begon Jordy Thomassen op de bank. Helmond Sport had het moeilijk met Almere City FC, de gasten kregen diverse kansen om te scoren. Na negen minuten was het Stijn van Gassel die met een goede reflex prima redde op een kopbal van Ricky ten Voorde. Even later zag hij Jeffrey Rijsdijk op zich afkomen, maar ook nu wist hij reddend op te treden.

Bekijk dit album >
Jong Ajax - Helmond Sport

Jong Ajax speelde vanavond met o.a. Vaclev Cerny, Abdelhak Nouri en Mateo Cassierra in de basis, het team van trainer Roy Hendriksen kon hier te weinig tegenover zetten. Door de vele blessures van Warmolts, Verkennis, Höcher, Kaya, De Boom, Janzen, Verkoelen en Vicento was er sinds hele lange tijd een basisplaats voor Maiky Fecunda, op de rechtsback positie. Hij had zijn handen vol aan het vlot combinerende Jong Ajax.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Den Bosch

Never change a winning team moet Hendriksen gedacht hebben want hij koos voor dezelfde basiself als afgelopen vrijdag waarin Helmond Sport een goede wedstrijd speelde tegen NAC Breda. Jordy Thomassen was dan wel niet meer geschorst maar zat op de bank. Helmond Sport begon ook weer prima aan de wedstrijd. Het drukte FC Den Bosch terug op eigen helft en het was wachten op de voorsprong. Het duurde een klein half uur totdat de 1-0 op het scorebord stond.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NAC Breda

Vanavond viel er weinig te klagen Helmond Sport toonde inzet creëerde hierdoor de rust een tiental doelkansen. Deze kwamen tot stand zonder de geschorste Jordy Thomassen, Teije ten Den was de centrale spits in een driemansvoorhoede. Ten Den was degene die het kansenfestival opende met een kopbal, gevolgd door een schot van Steven Edwards met links. Gevolgd door een kopbal van Robert Braber uit een vrije trap van Furhgill Zeldenrust, dan Ten Den zelf weer, Zeldenrust en vervolgens nog tweemaal Braber. Zo’n 5 minuten voor rust viel dan ook de verdiende voorsprong.

Bekijk dit album >
Fortuna Sittard - Helmond Sport

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht was er een wijziging in de basis, Gillian Justiana speelde linksback i.p.v. de geblesseerde Ron Janzen. Ook deze wedstrijd begon Helmond Sport net zoals vorige week met vijf spelers in de achterste linie, maar dit had niet het gewenste effect. Al na een kleine 10 minuten kwam Fortuna op voorsprong. Waar Stijn van Gassel vorige week een hele sterkte indruk maakte, slaagde er niet in om een hoge bal onder controle te krijgen Djibril Dianessy profiteerde van deze fout (9' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Dordrecht

Trainer Roy Hendriksen had bij het formeren van zijn basisformatie een aangepaste tactiek die tot doel had tegentreffers te voorkomen. De 20-jarige Stijn van Gassel, keepend bij de reserves, was de vervanger voor de geblesseerde Ferhat Kaya.Helmond Sport speelde met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee spitsen. Hierdoor werden de drie Dordtse spitsen steevast geconfronteerd met vijf verdedigers en als de meest aanvallende middenvelder Joey Godee aanstalten maakte om mee naar voren te gaan kwam hij daar steeds Steven Edwards tegen.

Bekijk dit album >
Jong PSV - Helmond Sport

Het team van Roy Hendriksen had geen verweer tegen het technisch zeer vaardige Jong PSV. De meest opvallende spelers aan Eindhoven zijde waren rechterspits Albert Gudmundsson en middenvelder Oleksandr Zinchenko. Laatstgenoemd duo stond ook aan de basis van de openingstreffer, Zinchenko zette Gudmunsson met een splijtende pass vrij voor Ferhat Kaya hij rondde goed af (13' ;1-0). Zes minuten later werd deze voorsprong al verdubbeld, linksbuiten Joël Piroe werkte zich voorbij Stephen Warmolts om vervolgens Sam Lammers een niet te missen kans te geven (19' ;2-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - De Graafschap

Helmond Sport begon met exact dezelfde spelers als afgelopen vrijdag in Volendam aan de wedstrijd tegen de Graafschap. Clubtopscorer Jordy Thomassen verhuisde in deze formatie naar het middenveld. Hij leidde de eerste gevaarlijke actie van de wedstrijd in, na een fraaie solo bood hij Justiana een schietkans die werd gestopt door Graafschap-keeper Filip Bednarek. Een hoopvol begin, maar vier minuten later keek HS desondanks tegen een achterstand aan. Bryan Smeets wist vanuit een zeer moeilijke hoek de bal fraai in de kruising te schieten (7' ;0-1).

Bekijk dit album >
FC Volendam - Helmond Sport

Door de afwezigheid van Höcher, Braber en Verkoelen stonden Verkennis, Bourdouxhe en Hiwat in de basis. Ron Janzen kreeg de voorkeur boven Robert van Koesveld in het centrum van de verdediging. FC Volendam speelde met vier spitsen, Jac Tuijp was met nummer tien naast Enzo Stroo de vierde spits. Op het Volendamse middenveld ging de meeste aandacht uit naar Joey Veerman, dit 18-jarige talent heeft ook al gespeeld in Oranje-onder-19.

Bekijk dit album >
RKC Waalwijk - Helmond Sport

In het Mandemakers Stadion begon HS met Robert Braber en Steven Edwards weer terug op het middenveld en Ron Janzen in het centrum van de verdediging. Helmond Sport moest al in de eerste helft tweemaal noodgedwongen wisselen. Maikel Verkoelen viel al na tien minuten spelen geblesseerd uit aan de knie zijn vervanger was Jeroen Verkennis. Op slag van rust moest Robert Braber (enkel) zelfs met een brancard het veld verlaten hij werd vervangen door Jason Bourdouxhe.. Het duurde een half uur voordat Helmond Sport in de wedstrijd kwam, tot dan toe was het de thuisclub die domineerde.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong FC Utrecht

Noodgedwongen vanwege de twee geschorste spelers, maar ook omdat Helmond Sport de laatste vier wedstrijden niet wist te winnen waren er voldoende redenen om de basisformatie te wijzigen. In het centrum van de verdediging werd Robert van Koesveld vervangen door Ron Janzen. Op het middenveld speelde vanavond Jason Bourdouxhe en Giovanni Hiwat. Helmond Sport had voor rust een overwicht, spits Jordy Thomassen was al na vier minuten dicht bij de openingstreffer.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Emmen

Trainer Roy Hendriksen moest puzzelen om vanavond wegens het ontbreken van zowel Maikel Verkoelen en Jeroen Verkennis de rechtsback positie in te vullen. De keuze viel op Yaël Eisden, een verdedigende middenvelder. Dat betekende zijn eerste basisplaats, waarin hij het tegen de behendige Issa Kallon erg lastig had. Deze linksbuiten zorgde ook voor een geweldige openingstreffer, vanaf 25 meter liet hij Kaya volstrekt kansloos met een schot in de kruising (7' ;0-1).

Bekijk dit album >
VVV Venlo - Helmond Sport

In de basis waren geen verrassingen HS speelde in een 4-3-3 opstelling. Helmond Sport begon niet goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten raakte Promes de paal en een minuut later was van Crooij, uit een corner, dicht bij de openingstreffer. Een minuut later schoot Ferhat Kaya een niet al te gemakkelijke terugspeelbal van Robert van Koesveld tegen van Croij aan, de bal caramboleerde vervolgens het doel in (5' ;1-0). De geel-zwarten lieten via Roseler en Torino nog kansen liggen om voor de rust op 2-0 voorsprong te komen, maar na de hervatting liep de score razendsnel op.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SC Telstar

De enige wijziging in de basis was Ron Janzen die op de linksbackpositie de geschorste Justiana verving. Helmond Sport was nu wel vanaf het begin van de wedstrijd de dominerende partij, na een kwartier spelen leverde dit de eerste doelkans op voor Zeldenrust na een voorzet van Marc Höcher. Telstar had weinig laten zien tot aan de 17 minuut toen een mislukt schot van Tutuarima voor de voeten van Benjamin van de Broek kwam die verwoestend uithaalde (17' ;0-1). Amper een minuut later werd een assist van Robert Braber door Jordy Thomassen met een mooie actie afgerond (18' ;1-1).

Bekijk dit album >
SC Cambuur - Helmond Sport

Helmond Sport heeft tegen Cambuur de goede reeks niet weten voort te zetten. Er waren ruim 8.083 toeschouwers aanwezig die zagen dat SC Cambuur al na 90 seconden op voorsprong kwam. Op aangeven van Stefano Lilipaly kon Jordy van Deelen binnen schieten (2' ;1-0). Deze achterstand kwam hard aan bij Helmond Sport. Doelman Kaya wist Tarik Tissadouli tot tweemaal toe van scoren af te houden toen hij vrij op hem af kwam, en ook Jerge Hoefdraad had de 2-0 op de schoen. Helmond Sport had weinig in te brengen, Cambuur was heer en meester.

Bekijk dit album >
Achilles '29- Helmond Sport

Roy Hendriksen kon vanavond tegen Achilles'29 niet beschikken over de geschorste Warmolts zijn plaats in het centrum werd ingenomen door Maikel Verkoelen. Op het sneeuwvrij gemaakte kunstgrasveld op Sportpark De Heikant in Groesbeek waren de eerste twee kansen voor Teije ten Den. De eerste schoot hij van dichtbij tegen Achilles-doelman Robert te Loeke, de tweede was een kopbal van wat verderaf. Vier minuten later was het wel raak het voorbereidende werk evenals de afronding van deze fraaie aanval kwam op naam van Robert Braber (27' ;0-1).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Oss

In deze eerste thuiswedstrijd na de winterstop in een koud Lavans stadion viel er voor de 1.231 toeschouwers vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van der Eijk van alles te beleven. Na welgeteld 61 seconden viel al de openingstreffer doelman Ronald Koeman, de zoon van Ronald, had geen verweer op een schot vanaf vijftien meter van Teije ten Den (2' ;1-0). Twee minuten later waren de gasten dicht bij de gelijkmaker, Fatih Kamaçi kopte net over.

Bekijk dit album >
MVV Maastricht - Helmond Sport

Trainer Roy Hendriksen had Jeroen Verkennis in de basis opgesteld ter vervanging van de geschorste Maikel Verkoelen, Hiwat nam de plaats rechts op het middenveld in van de geblesseerde Zeldenrust. Na ruim een half uur spelen, waarin HS bijna werd overlopen door de Limburgers, moest Hendriksen wel ingrijpen en werd Giovanni Hiwat gewisseld. Ron Janzen kwam erin en Justiana schoof door naar het middenveld. De Luimburgers waren en bleven gevaarlijk. MVV had al veel kansen gehad op de openingstreffer, vooral spits Thomas Verheydt. Het was aan Ferhat Kaya te danken dat de nul werd gehouden.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong Ajax

Helmond Sport heeft geen vervolg kunnen geven aan de feestelijkheden van vorige week, in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop ging het team van Roy Hendriksen pijnlijk onderuit tegen Jong Ajax. In de beginfase was Helmond Sport nog wel de betere ploeg, Na een fraaie combinatie tussen Jordy Thomassen en Robert Braber ging de inzet van Braber tegen de paal. Even later lachte het geluk de Helmonders wel toe, een kopbal van Ron Janzen, ging via het centrale verdedigingsduo Bergsma en Lartey-Sanniez in eigen doel (17' ;1-0).

Bekijk dit album >
FC Den Bosch - Helmond Sport

De wedstrijd leefde enorm bij de fans van Helmond Sport met 6 bussen en diverse auto’s was het uitvak in Den Bosch uitverkocht. Trainer Roy Hendriksen moest noodgedwongen een wijziging in de basis aanbrengen, Höcher was ziek in Helmond achter gebleven. Janzen kwam hierdoor als linksback terug in de basis waardoor Gillian Justiana doorschoof naar het middenveld. Laatstgenoemde zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd, zijn pass zette Jordy Thomassen vrij voor doelman Heemskerk.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Eindhoven

In vergelijking met de wedstrijd tegen NAC waren er een paar veranderingen. Ron Janzen moest zijn linksback positie afstaan aan Gillian Justiana. Op het middenveld verhuisde Furhgill Zeldenrust van rechts naar links, Marc Höcher nam de rechterkant voor zijn rekening. De 3.195 toeschouwers op de tribunes zagen in de eerste helft hoe FC Eindhoven het initiatief naar zich toe trok. Linksback Maxime Gunst zorgde met een schot via doelman Kaya en de lat voor de eerste doelkans, daarna volgde een fraaie solo van rechtsbuiten Daoud Bousbiba.

Bekijk dit album >
NAC Breda - Helmond Sport

Trainer Hendriksen moest noodgedwongen een wijziging aanbrengen in de basis, Marc Höcher bleef ziek achter in Helmond. De plaats als linkermiddenvelder werd daarom ingenomen door Gillian Justiana, Furhgill Zeldenrust verhuisde daardoor van links naar rechts op het middenveld. Zeldenrust zorgde met een voorzet van rechts voor het eerste Helmondse doelgevaar, Ten Den zag zijn inzet echter gekeerd door NAC-keeper Jorn Brondeel. De tweede en laatste Helmondse kans voor de rust kwam ook door een voorzet van rechts maar nu van de voet van de mee opgekomen Maikel Verkoelen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Fortuna Sittard

Trainer Roy Hendriksen had gekozen voor exact dezelfde formatie als afgelopen week in Dordrecht. Ook nu zaten Justiana en Verkennis op de bank zij hebben hun basisplaats na blessures dus nog niet terug. Ron Janzen en Maikel Verkoelen kregen wederom de voorkeur op de vleugelposities in de achterhoede. Fortuna kon alleen voor de rust gevaarlijk worden door te korte terugspeelballen van Verkoelen en Janzen. Dit waren het enige hachelijk moment voor doelman Ferhat Kaya. Helmond Sport speelde ook niet goed het enig doelgevaar was er bij een tweetal corners van Marc Höcher.

Bekijk dit album >
FC Dordrecht - Helmond Sport

Aan de aftrap in het Riwal Hoogwerkers Stadion stonden dezelfde basis spelers als twee weken geleden tegen Jong PSV, de herstelde vleugelverdedigers Jeroen Verkennis en Gillian Justiana namen plaats op de bank. Marc Höcher zorgde met een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied voor het eerste Helmondse doelgevaar. De tweede kans leidde tot de openingstreffer, nadat Jordy Thomassen de bal richting Teije Ten Den had gespeeld kreeg hij deze terug en hoefde hij alleen maar binnen te knikken (12' ;0-1).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong PSV

Beide trainers konden vanavond bij lange na niet beschikken over hun sterkste basis. Roy Hendriksen miste door het ontbreken van Verkennis en Justiana zowel zijn vaste rechts- als linksback. Beide posities werden nu ingevuld door spelers die beter in het centrum van de verdediging tot hun recht komen, nml. Maikel Verkoelen en Ron Janzen.

Bekijk dit album >
Almere City FC - Helmond Sport

In de openingsfase zagen 1.576 toeschouwers hoe Helmond Sport een licht overwicht had, maar de enige keer dat Almere-keeper Chiel Kramer in actie moest komen was na een vrije trap van ruim twintig meter genomen door Furghill Zeldenrust. Gaandeweg nam de thuisclub het initiatief over, wat resulteerde in een kopbal van Rick ten Voorde die net overging. De grootste kans van de eerste helft viel in de laatste minuut toen Sherjill Mac-Donald alleen afging op Kaya, maar speelde de bal te ver voor zich uit.

Bekijk dit album >
De Graafschap - Helmond Sport

Vanwege een straf van de KNVB mocht de Graafschap op de Vijverberg geen publiek toelaten. Deze straf was opgelegd omdat na afloop van het degradatieduel van afgelopen seizoen, waar een ordinaire vechtpartij op het lveld was ontstaan. Wel waren de Doetinchemse fans, die zich buiten de omheining van het stadion hadden opgesteld, te horen op in het stadion. De dramatische start in de Jupiler League kreeg vanavond een gevolg, in de eerste helft werd De Graafschap helemaal overlopen door Helmond Sport.

Bekijk dit album >
Helmond Sprt - FC Volendam

Trainer Roy Hendriksen kon vanavond op heel wat spelers geen beroep doen, wijzigingen in de basis waren daarom onvermijdelijk. Ron Janzen speelde op de

Bekijk dit album >
Jong FC Utrecht - Helmond Sport

Helmond Sport speelde vanavond de uitwedstrijd tegen Jong Utrecht in Stadion Galgenwaard, de laatste keer dat Helmond Sport hier speelde was de KNVB bekerfinale van 1985. Er was in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd maar een verschil nml. dat Jason Bourdouxhe i.p.v. van Robert Braber als meest aanvallende middenvelder was opgesteld. Helmond Sport kwam in de eerste helft nauwelijks over de middenlijn en creëerde zodoende ook geen kansen. De Utrechtse openingstreffer was het logische gevolg al had spits Sylla Sow nooit zo vrij mogen staan (28' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - RKC Waalwijk

Trainer Hendriksen had gekozen voor de dezelfde basis, de Helmondse start was zeer veelbelovend. Robert Braber zette na een fraaie voorbereidende actie Furhgill Zeldenrust vrij voor doel, maar de linksbuiten schoot tegen RKC-doelman Williams aan. Vijf minuten later was HS wederom dichtbij de openingstreffer toen Jason Bourdouxhe uit een vrije trap van ruim twintig meter op de paal schoot.

Bekijk dit album >
Kozakken Boys - Helmond Sport (KVNB beker)

De Helmondse trainer had een verrassing in de basis, Jeroen Verkennis begon op de bank, Seppe Brulmans verving hem als rechtsback. Een fout van de onwennig spelende Belg leidde al heel vroeg in de wedstrijd de eerste kans in voor de thuisclub en er zouden er nog veel volgen. HS kreeg na zeventien minuten spelen zijn eerste en ook meteen laatste kans van de eerste helft. Een voorzet van de mee opgekomen Seppe Brulmans werd door Jordy Thomassen op de lat gekopt.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - VVV Venlo

Zoals al vaker dit seizoen had trainer Roy Hendriksen geen wijzigingen aangebracht in de basis elf. Het Helmondse spel was er vooral opgericht om het op eigen helft tegenhouden van VVV Venlo. In de omschakeling zouden dan met name de snelle buitenspelers Giovanni Hiwat en Furghill Zeldenrust voor gevaar moeten zorgen. De Limburgers wisten nauwelijks raad met de Helmondse defensie.

Bekijk dit album >
FC Emmen - Helmond Sport

In de openingsfase zag het er nog allesbehalve naar uit dat Helmond Sport een goed resultaat zou halen in de JenS Vesting. De thuisclub had binnen tien minuten drie kansen op de openingstreffer. Nadat spits Rogier Krohne knap was weggedraaid bij zijn bewaker Maikel Verkoelen, kon Cas Peters vrij op doelman Ferhat Kaya schieten. Twee minuten later had Krohne zelf moeten scoren na een voorzet van de razendsnelle rechtsbuiten Issa Kalon. Vervolgens was het weer de beurt aan Cas Peters, na een ingestudeerde corner schoot hij net over de lat.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SC Cambuur

Trainer Roy Hendriksen had zijn basisformatie op een paar plaatsen gewijzigd Maikel Verkoelen stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en maakte als linkercentrale verdediger een goede indruk. Edwards was doorgeschoven naar het middenveld, ten koste van Seppe Brulmans. Op de linksbuiten positie moest Furhgill Zeldenrust weer plaats maken voor Marc Höcher. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het team van Roy Hendriksen het balbezit nadrukkelijk overliet aan de Friezen. Het duurde dan ook iets meer dan tien minuten voordat HS zelf dreigend werd.

Bekijk dit album >
SC Telstar - Helmond Sport

Roy Hendriksen was in de eerste drie wedstrijden van het seizoen steeds met dezelfde basis begonnen, maar week daar nu noodgedwongen vanaf. Ron Janzen was geblesseerd, daardoor schoof Edwards een linie naar achter, zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Seppe Brulmans. Marc Höcher was "om tactische redenen" uit de basis gelaten, op zijn plaats stond nu Zeldenrust. In de openingsfase maakte HS nog wel een goede indruk, zo tekende Thomassen voor het eerste doelgevaar. De thuisclub kwam op voorsprong, uit een corner kopte Crescendo van Berkel hard binnen (25' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Achilles '29

Ondanks de matige vertoningen tegen MVV en FC Oss had Roy Hendriksen dezelfde basis 11 in het veld staan Met Seppe Brulmans en Furhgill Zeldenrust allebei terug van blessures had Roy Hendriksen op papier meer keuze mogelijkheden. Rechtsbuiten Giovanni Hiwat liet zich heel wat meer zien als in de vorige duels, Marc Höcher linksbuiten in dit systeem zou wat vaker in het aanvalsspel betrokken mogen worden. Achilles-trainer Eric Meijers gaf aan dat zijn ploeg goed aan de wedstrijd was begonnen. Toch was het Helmond Sport dat na een kwartier spelen toch al vier kansen op de openingstreffer had.

Bekijk dit album >
FC Oss - Helmond Sport

Trainer Roy Hendriksen koos voor exact dezelfde basisspelers als tegen MVV. Na een openingsfase met veel balverlies aan beide zijden, ontstond er na achttien minuten het eerste doelgevaar. De linksbuiten van FC Oss Boban Lazic omspeelde zijn directe tegenstander Jeroen Verkennis, waarna spits Tom Boere vanaf zes meter kon afronden. Zijn inzet leek via Edwards over de achterlijn te gaan, maar scheidsrechter Martens gaf een doeltrap.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - MVV

De openingswedstrijd van het seizoen 2016/2017 en tevens de eerste officiële wedstrijd voor Roy Hendriksen als hoofdtrainer. Hij koos voor een basis waarin maar liefst zeven spelers hun competitiedebuut maakten voor Helmond Sport. Dit gold niet voor Robert Braber en Marc Höcher zij kwamen in een het verleden ook al uit voor Helmond Sport. De Maastrichtenaren dicteerden

Bekijk dit album >
SC Telstar - Helmond Sport

In de eerste helft kregen de 2.602 toeschouwers in het Rabobank IJmond Stadion weinig te zien. Telstar was slechts af en toe dreigend, waarbij de meest kansrijke aanvallen ook nog eens vroegtijdig eindigden vanwege buitenspel. Na ruim twintig minuten spelen tekende Heerings voor het eerste Helmondse doelgevaar maar zijn kopbal ging net naast. Ook Kerk, op aangeven van Justiana, miste een goede tien minuten later vrij voor keeper Zonneveld. Na de rust ging de temperatuur weliswaar flink naar beneden, het spelpeil ging daarentegen iets omhoog.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Oss

Ook in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was het aantal geblesseerden weer opzienbarend. Door de blessure van Kerk moest trainer Remond Strijbosch noodgedwongen het elftal omgooien. Met zowel De Reuver als Schilders op de bank kreeg Markiet weer de voorkeur voor de spitspositie, Sam Strijbosch stond in de basis als linksbuiten, El Allouchi stond rechtsbuiten. Dit drietal tekende, al binnen een kwartier, voor de eerste drie doelkansen. Met vlagen werd het thuispubliek getrakteerd op prima voetbal en schitterende aanvallen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Go Ahead Eagles

Trainer Remond Strijbosch had te maken met heel wat geblesseerde, nieuw op deze lange lijst was Kevin Visser. Zodoende was er voor Sam Strijbosch weer een plaats op het middenveld, de 17-jarige Jeroen Verkennis mocht voor de derde achtereenvolgende keer in de basis beginnen als rechtsback. Ook trainer Hans de Koning van de Go Ahaed Eagles had te maken met een net zo lange lijst van geblesseerde met o.a. Leon de Kogel en Sander Duits.

Bekijk dit album >
Achilles '29 - Helmond Sport

Trainer Remond Strijbosch had twee verrassingen in zijn basisformatie, de pas 17-jarige Jeroen Verkennis was net afgelopen vrijdag tegen Sparta de rechtsback. Markiet stond in de spits en zowel De Reuver als Schilders zat op de bank. Markiet tekende voor de eerste kans (kopbal), daaraan ging een prima solo van Kerk aan vooraf. Laatstgenoemde was verreweg de meest gevaarlijke speler in de openingsfase. Het eerste schot van Achilles’29 was meteen raak. Op aangeven van Popalzy schoot Boy van de Beek vanaf twintig meter binnen (15' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Sparta Rotterdam

In een uiterst sfeervol met 3.654 toeschouwers gevulde Lavans Stadion is Helmond Sport er in geslaagd om Sparta Rotterdam van promotie naar de eredivisie af te houden.De vele blessures zorgden voor een verrassing in de basisformatie, de pas 17-jarige Jeroen Verkennis was rechtsback en speelde een prima wedstrijd. Markiet nam plaats in het centrum, Edwards schoof door naar het middenveld waar hij veelal te maken had met de zeer aanvallend ingestelde Paco van Moorsel.

Bekijk dit album >
FC Dordrecht - Helmond Sport

Ondanks dat Helmond Sport in de onderste regionen van de ranglijst staat moest de SVHS een verlengde bus regelen om de 61 supporters naar Dordrecht te vervoeren. Voorafgaand de aftrap werd er eerst 1 minuut stilte gehouden wegens het overlijden van voetballegende Johan Cruijff. De thuisclub had via linksbuiten Michael Chacon en spits Rangelo Janga met een kopbal op de lat twee goede kansen op de verdiende openingstreffer. Helmond Sport kreeg pas vlak voor de rust haar eerste kans. Mounir el Allouchi schoot de bal op aangeven van Gerano Kerk net naast.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almere City FC

Remond Strijbosch had vanavond wederom problemen er waren vijf spelers afwezig. De meest verrassende keuze was de spitspositie, verdediger Markiet kreeg de voorkeur boven De Reuver en Thomas Schilders. Het centrale verdedigingsduo bestond uit Steven Edwards en Yannick Cortie, rechtsbackpositie was voor Maiky Fecunda. Het team van Remond Strijbosch had in de beginfase van de wedstrijd weinig in te brengen. Ricardo Kip liet na om de snelle openingsgoal voor zijn rekening te nemen, maar een minuut of tien later was het Almeerse overwicht verdwenen.

Bekijk dit album >
Jong PSV - Helmond Sport

Trainer Remond Strijbosch moest vanavond op de Herdgang tegen Jong PSV maar liefst zeven selectiespelers missen waardoor hij heel wat wijzigingen in de basis moest aanbrengen. Maiky Fecunda begon als rechtsback, Gévero Markiet en Steven Edwards vormden het gelegenheidsduo in het centrum van de verdediging. Het meest verrassend was echter de basisplaats van Thomas Schilders in plaats van Carlo de Reuver. Bij Jong PSV stonden o.a. Adam Maher en Steven Bergwijn in de basis. Helmond Sport straalde in de eerste helft weinig vertrouwen uit.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Eindhoven

Door de schorsing van Cortie en het ontbreken van Warmolts moest trainer Remond Strijbosch twee wijzigingen aanbrengen ten op zicht van vorige week. Centrale verdediger Warmolts was vanwege een blessure niet beschikbaar, Edwards nam zijn plaats in. Hierdoor kwam er een positie vrij op; het middenvelddie ingenomen werd door Van Nuland. Cortie was geschorst, Justiana verving hem als linksback, El Allouchi kwam terug in de basis als linksbuiten. De tactiek die de interim-hoofdcoach had bedacht kon echter al snel de prullenbak in.

Bekijk dit album >
RKC Waalwijk - Helmond Sport

Interim-trainer Remond Strijbosch had een wijziging aangebracht ten opzichte van vorige week, Mounir el Allouchi mocht op de bank plaatsnemen. Carlo De Reuver stond in de spits en Gillian Justiana linksbuiten. Al na anderhalf minuut spelen kwam Kerk gevaarlijk voor het doel. Hij had de bal af kunnen spelen op de vrijstaande Justiana maar de rechtsbuiten gaf zoals wel vaker er de voorkeur aan om voor eigen succes te gaan. Justiana kreeg na twee minuten spelen zijn eerste scoringskans, maar hij schoot tegen RKC-keeper Tamati Williams aan.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - VVV Venlo

Jan van Dijk had voor dezelfde 11 basisspelers gekozen als afgelopen maandag in de wedstrijd tegen FC Volendam. Vooral op de rechtervleugel liep het prima in de beginfase, Gyrano Kerk was zijn directe tegenstander Fleuren een paar keer te slim af. De eerste doelkans van de wedstrijd was dan ook voor Helmond Sport. Uit een voorzet van de mee opgekomen rechtsback Gevero Markiet kwam de bal bij Carlo de Reuver terecht, die de bal niet overtuigend genoeg op doel schoot.

Bekijk dit album >
FC Volendam - Helmond Sport

Jan van Dijk kon sinds zijn hersenschudding weer in basis beschikken over Carlo de Reuver hij nam de spits positie in. Mounir el Allouchi kwam daardoor op het voor hem meer vertrouwde middenveld te spelen. De positie van de zieke Warmolts in het centrum van de verdediging werd overgenomen door Edwards. Jack Tuijp speelt in balbezit naast Bert Steltenpool in de spits. Het zorgde ervoor dat HS niet alleen achterin, maar eigenlijk over het gehele veld man-tegen-man speelde. .

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Den Bosch

Beide ploegen hadden veel afwezige spelers zo moest Jan van Dijk door afwezigheid van Gévero Markiet Stephen Warmolts naar de rechtsback positie dirigeren, waardoor Steven Edwards in het cemtrum kwam te spelen. Hierdoor kwam er ruimte vrij op het middenveld waar Sam Strijbosch mocht spelen. Op de bank zat o.a.de pas 17-jarige centrale verdediger van de A1 Jeroen Verkennis. De 1.773 toeschouwers kregen geen typische '0-0 wedstrijd' voorgeschoteld want vanaf het beginsignaal kansen over en weer.

Bekijk dit album >
Fortuna Sittard - Helmond Sport

In tegenstelling tot de twee voorgaande wedstrijden mocht het team van Jan van Dijk nu geen enkele aanspraak maken op een of meerdere punten, het Helmondse spel was net zo dramatisch als de staat van de Sittardse grasmat. Trainer Jan van Dijk had geen enkele wijziging in de basis aangebracht. Combinatievoetbal was gezien de ongelijkheid van het gras in ieder geval onmogelijk, maar ook de strijdlust leek verdwenen te zijn. De 1.032 toeschouwers zagen een Helmond Sport zonder inzet, passie en strijd te zien, terwijl de Fortuna de mouwen opstroopte.

Bekijk dit album >
NAC Breda - Helmond Sport

In het met 14.015 toeschouwers bijna volle Rat Verlegh Stadion leek het team van Jan van Dijk af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel tegen de nummer drie van de Jupiler League. In vergelijking met de vorige wedstrijd waren er twee wijzigingen in de basis. Nieuw als centraal verdediger Kai Heerings hij speelde een prima wedstrijd, evenals de nu naar het middenveld doorgeschoven Steven Edwards. NAC had in de eerste helft verreweg het meeste balbezit, maar wist daar maar weinig mee te doen. Spits Sjoerd Ars kwam al na vier minuten vrij voor doel, maar kon Van der Steen niet passeren.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong Ajax

Jan van Dijk had weinig rede om zijn basis elf te veranderen maar door de schorsing van Kevin Visser kreeg Sam Strijbosch een basisplaats. In het ijskoude Lavans Stadion zagen 1.899 toeschouwers niet alleen Daley Sinkgraven,  maar ook Ricardo van Rhijn en Mike van der Hoorn. Veel indruk maakten zij niet, en dat gold ook voor de aanstormende talenten Abdelhak Nouri en Vaclev Cerny. HS had in de eerste helft duidelijk het beste van het spel, en kwam op voorsprong via een goede combinatie.

Bekijk dit album >
MVV Maastricht - Helmond Sport

Helmond Sport moet het nog steeds stellen zonder de spitsen Vicento en De Reuver, hierdoor stond Mounir el Allouchi weer in de spits. Doordat Aleksander Bjelica verkocht is stond Edwards samen met Warmolts in het centrum van de defensie. De eerste kans van de wedstrijd was voor MVV. Uit een ingestudeerde hoekschop kon Luca Polizzi van dichtbij op goal schieten. Een minuut later werd HS voor het eerst gevaarlijk, El Allouchi kopte op doelman Jo Coppens.

Bekijk dit album >
FC Oss - Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond in de laatste wedstrijd voor de winterstop voor nog geen 500 toeschouwers met 2-2 gelijkgespeeld in Oss. Tegen de plaatselijke FC kreeg het team van Jan van Dijk ruim twaalf opgelegde kansen, maar maar wist vanavond slechts twee keer te scoren. Helmond Sport begon goed aan de wedstrijd en creëren veel kansen maar misten er ook veel. De eerste gemiste kans kwam op naam van Kerk, die na een corner vanaf tien meter vrij mocht inschieten.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - SC Telstar

Helmond Sport heeft voor 1.971 toeschouwers de laatste thuiswedstrijd van 2015 met een ruime zege op SC Telstar afgesloten. Helmond Sport kende wat personele problemen, onze topscoorder Aleksandar Bjelica was geschorst. Daarnaast ontbraken Carlo de Reuver, Charlton Vicento en Mark Koot door een blessure. Hun vervangers waren Markiet als centraal verdediger, Fecunda rechtsback en El Allouchi als spits. De aftrap werd verricht door wereldkampioen kickboxen Nieky Hölzken en zijn zoon Geraldo.

Bekijk dit album >
Go Ahead Eagles - Helmond Sport

Vooraf was duidelijk dat Go Ahead Eagles uit een moeilijke wedstrijd zou worden voor Helmond Sport. Vooral in de openingsfase kwam Helmond Sport onder enorm zware druk te staan. Spits Leon de Kogel testte al na twee minuten spelen doelman Wouter Van der Steen, vier minuten later gevolgd door Randy Wolters. Het eerste serieuze schot op doel was na vijf minuten spelen vanaf ruim 45 meter van Bjelica. Het duurde 23 minuten voordat Helmond Sport de eerste corner kreeg, maar dat leverde niets op. Na een half uur spelen was het linksbuiten Mounir el Allouchi met een schot op goal.

Bekijk dit album >
Helmond Sport -Achilles '29

Het weer was bar en boos, veel regen en wind teisterde het Lavans Stadion. Hierdoor lieten veel mensen het af weten, alleen de “die hard” supporters zaten in het stadion. Onvegeveer 951 toeschouwers hadden de moeite genomen om in dit weer naar het stadion te komen.. Voor de aftrap plaatsvond werd er eerst nog afscheid genomen van Charles Kazlauskas. In vergelijking met de wedstrijd tegen Sparta moest Jan van Dijk enkele wijzigingen toepassen, zo werd de geblesseerde Jeffrey van Nuland op het middenveld vervangen door Steven Edwards.

Bekijk dit album >
Sparta Rotterdam - Helmond Sport

Door de drukte op de weg arriveerde de spelersbus pas rond 19:35 uur bij  Het Kasteel in Rotterdam  De aftrap werd hierdoor  een kleine tien minuten uitgesteld daardoor was de warming-up aan de korte kant. De 39 meegereisde supporters zagen dat Helmond Sport het in de openingsfase erg moeilijk had en dat Sparta domineerde. Een vroege openingstreffer leek het logische gevolg, maar deze viel verrassend genoeg aan de andere kant. Bjelica raakte de paal waarnaar de rebound bij Roel van de Sande kwam die de vrije hoek vond (14' ;0-1).

Bekijk dit album >
Almere City FC - Helmond Sport

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd twee weken geleden speelde Stephen Warmolts en Yannick Cortie weer in de basis beide spelers komen terug van een blessure. Gillian Justiana stond wederom op de linksbuiten positie. In de eerste tien minuten kwam het team van Jan van Dijk driemaal goed weg. Scheidsrechter Kooy had de bal zomaar op de stip kunnen leggen na een overtreding van Aleksander  Bjelica die nog net de inzet van de doorgebroken Tadmine kon blokken.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong PSV

In vergelijking met de vorige wedstrijd in en tegen Heerenveen moest Jan van Dijk noodgedwongen een wijziging doorvoeren, Steven Edwards nam de positie in van de geblesseerde Stephen Warmolts. Dit betekende dat Fecunda wederom als linksback stond opgesteld, Justiana als linksbuiten. De wedstrijd was amper een minuut onderweg toen een te korte terugspeelbal van Maiky Fecunda het eerste gevaarlijke moment opleverde voor Wouter van der Steen. De Helmondse doelman wist in deze situatie nog op overtuigende wijze op te treden.

Bekijk dit album >
Sc Heerenveen - Helmond Sport (beker)

Een groep van zo'n 35 supporters waren al vroeg aanwezig op de busremise. Daar zwaaiden zij rond 13.15 uur de spelers uit met gezang en vuurwerk. Ondanks het aantal kansen kon Helmond Sport niet voor een grote verrassing zorgen en zich plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker. Het team van Jan van Dijk was geen moment de mindere van de eredivisionist sc Heerenveen. Jan van Dijk had de basisformatie aangepast Maiky Fecunda was linksback en Gillian Justiana wederom linksbuiten.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Dordrecht

In deze wedstrijd moest moest Jan van Dijk puzzelen met de voorhoede door de afwezigheid van Carlo De Reuver (ziek) en Vicento (geblesseerd), en een nog niet geheel fitte El Allouchi kreeg Marc Koot van de trainer de voorkeur in de spits boven Thomas Schilders. Verdediger Gillian Justiana stond nu opgesteld als linksbuiten, Gyrano Kerk speelde rechtsbuiten. De 2.069 toeschouwers kregen bepaald geen boeiende eerste helft te zien. Beide ploegen kregen niet zo veel kansen. Bij Helmond Sport was die voor Marc Koot, namens FC Dordrecht Geert Arend Roorda.

Bekijk dit album >
Fc Eindhoven - Helmond Sport

Helmond Sport heeft een ruime zege behaald op FC Eindhoven. Aan de Aalsterweg zagen 3.316 toeschouwers waaronder ruim tweehonderd Helmondse fans dat FC Eindhoven nog blij mocht zijn dat het verschil  beperkt bleef tot drie goals.Het leek alsof de mannen van Jan van Dijk vanaf de eerste minuut de indruk hadden dat er veel te halen viel op het kletsnatte veld van het Jan Louwers Stadion. HS drukte de thuisploeg terug op eigen helft en dat zorgde voor de nodige paniek.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - RKC Waalwijk

Na drie nederlagen heeft Helmond Sport in de wedstrijd tegen RKC de drie punten in eigen huis weten te houden. In de eerste helft had het team van Jan van Dijk geen kind aan de zwakke Waalwijkers, de 1-0 voorsprong had toen veel groter moeten zijn. De eerste helft was Helmond Sport heer en meester, na drie minuten zorgde Gyrano Kerk voor de eerste opwinding. Na een, voor hem gebruikelijke, solo ging zijn schot net over het doel van Ralph Vos.

Bekijk dit album >
VVV Venlo - Helmond Sport

In de Koel in Venlo tegen VVV is de ploeg van trainer Jan van Dijk er niet in geslaagd om de punten mee naar naar Helmond te nemen. Helmond Sport begon voortvarend aan de wedstrijden en kwam halverwege de eerste helft tegen VVV nog op voorsprong door een kopbal van Carlo de Reuver (25' ;1-0).  Het mocht Wouter van der Steen dankbaar zijn dat het tot aan de rust de nul had gehouden. Onze doelman hield VVV Venlo tot drie keer toe van het scoren af.

Bekijk dit album >
RKC Waalwijk - Helmond Sport (beker)

In een slecht gevuld Mandemakers stadion zagen de toeschouwers een slechte eerste helft waar beide team geen echte kansen kregen. In de basisformatie was Gillian Justiana vanavond op het middenveld te vinden, vorige week deed de verdediger het nog verdienstelijk als linksbuiten nu stond daar Charlton Vicento. Van succesvolle combinaties was geen sprake, de enige keren dat het doel van RKC-keeper Ralph Vos werd bedreigd was bij vrije trappen en corners. Bjelica kopte binnen een minuut twee keer op doel uit een hoekschop, zijn tweede poging ging zelfs in het net.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Volendam

Helmond Sport heeft niet gekregen waar het recht op had. De 2.346 toeschouwers zagen dat ook tegen FC Volendam Helmond Sport wederom de bovenliggende partij was. Door de schorsing van Charlton Vicento was trainer Jan van Dijk beperkt in zijn aanvallende opties. Daarom kreeg Carlo de Reuver een basisplaats en verhuisde linksbenige verdediger Gillian Justiana naar de linksbuiten positie. Mounir el Allouchi stond vandaag op zijn vertrouwde positie op het middenveld, in deze linie ontbrak de geblesseerde Steven Edwards.

Bekijk dit album >
FC Den Bosch - Helmond Sport

Helmond Sport is er vanavond in de Brabantse derby in Den Bosch voor 3.187 toeschouwers niet in geslaagd om een punt mee naar Helmond te nemen. Trainer Jan van Dijk had zijn basisformatie tegen FC Den Bosch op drie plaatsen gewijzigd, zo maakten Gevero Markiet en Yannick Cortie hun debuut en ook Thomas Schilders startte voor eerst in de basis. Internationaals Gillian Justiana en Charlton Vicento begonnen op de bank. Zij keerden pas donderdag terug uit Curaçao. Helmond Sport begon goed maar zakte gedurende de eerste helft ver terug.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - -NAC Breda

Helmond Sport was vanavond heel dicht bij een dik verdiende zege op titelfavoriet NAC. Trainer Jan van Dijk had voor dezelfde basis gekozen als in de uitwedstrijd tegen Emmen. Mounir el Allouchi speelde wederom als linksbuiten en Jeffrey van Nuland speelde als meest verdedigende middenvelder. Op de bank zaten o.a. de reserves Vincent Bogaerts, Sam Strijbosch en Roel van de Sande die teruggekeerd na een blessure. NAC kreeg vanavond voor de rust geen echte uitgespeelde kans, een schot vanuit een vrije trap raakte buitenkant paal.

Bekijk dit album >
FC Emmen - Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond een zege op Emmen behaald. Door de blessure van Stanley Elbers was Jan van Dijk gedwongen om een omzetting in de basisopstelling door te voeren. Mounir el Allouchi schoof vanuit het middenveld door naar de aanval, Jeffrey van Nuland nam de plek op het middenveld in, verder stond Fecunda weer rechtsback. Het regende hard en een prachtige regenboog en de felle bliksemschichten in de lucht zorgde voor een mooi gezicht. Beide ploegen wisten de 3.150 toeschouwers niet te imponeren, zowel Helmond Sport als FC Emmen creëerde weinig kansen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Fortuna Sittard

Helmond Sport heeft zijn eerste nederlaag geleden van het seizoen 2015/2016. Tegen Fortuna Sittard werd het voor 2.171 toeschouwers in het Lavans Stadion 0-2. In vergelijking met de vorige twee wedstrijden had Jan van Dijk een wijziging aangebracht in de basis, Maiky Fecunda nam nu plaats op de bank, Sven van de Kerkhof was zijn vervanger op de rechtsback positie. Na ongeveer een half uur spelen viel Stanley Elbers met een hamstring blessure uit, invaller Marc Koot werd de nieuwe rechtsbuiten, Gyrano Kerk verhuisde van de rechter- naar de linkerflank.

Bekijk dit album >
Jong Ajax - Helmond Sport

Helmond Sport heeft in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax gelijkgespeeld met 1-1. Op Sportcomplex De Toekomst trof Helmond Sport een sterk Jong Ajax met o.a. Ricardo van Rijn, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Yaya Sanogo, Victor Fischer en keeper Andre Onana in de basis. Toch was het HS dat de eerste kans kreeg, na balverlies in de verdediging van Jong Ajax kwam de bal bij Gyrano Kerk die de bal aan Elbers mee gaf. De linksbuiten schoot echter onbesuisd over het doel van Onana.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - MVV Maastricht

Seizoen begint met zege op MVV Maastricht In het openingsduel van het seizoen 2015-2016 tegen MVV Maastricht heeft Helmond Sport met vijf nieuwe spelers in de basis een 1-0 zege behaald. De 2553 toeschouwers in het Lavans stadion waaronder ook een paar honderd fans uit Zuid Limburg zagen al na vier minuten de eerste doelkans van het nieuwe seizoen. Door een misser van Leroy Labille kon Gyrano Kerk vrij op doelman Coppens aflopen maar zijn inzet ging naast.

Bekijk dit album >
SC Telstar - Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 verloren in Velsen-Zuid voor 2.218 toeschouwers werd het 4-0 voor Telstar. Jan van Dijk had zijn basisformatie aangepast, hij speelde met een tweemansvoorhoede met onder andere Dave Nieskens. Na vier minuten spelen leek dit al succes te hebben, uit een vrije trap van El Allouchi kopte de lange Limburger de bal in het doel, maar jammer genoeg stond hij buitenspel.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Achilles '29

Helmond Sport heeft met 3-1 gewonnen van Achilles ’29, zij staan daardoor boven Achilles op de ranglijst. Dit was de vierde thuisoverwinning op rij en de vijfde overwinning in zes duels. In de eerste helft was het duel van beide kanten matig. Achilles ’29 kreeg kansen via Worm en Shanwary, ook Stanley Elbers en Kevin Visser waren dichtbij een treffer. In het begin van de tweede helft tikte Wouter van der Steen een bal van Shanwary over de lat tot corner. Halverwege de tweede helft kwam Kevin Gomez in veld waardoor Roel van de Sande doorschoof naar het middenveld.

Bekijk dit album >
Jong Ajax - Helmond Sport

Helmond Sport heeft dan eindelijk zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen behaald, op Sportpark De Toekomst werd Jong Ajax met 0-2 verslagen. Het team van Jan van Dijk kwam na een kwartier spelen op voorsprong, de van FC Barcelona overkomen Ajax-keeper Andre Onana wist een toch niet zo moeilijke terugspeelbal niet onder controle te krijgen, Stanley Elbers profiteerde optimaal van zijn fout (16' ;0-1). Het was de twaalfde treffer in dit seizoen van de meest gevaarlijke man aan Helmondse zijde, die vandaag in de spits werd vergezeld door Oumar Diouck.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - VVV Venlo

In het eigen Lavans Stadion werd een fraaie 3-1 zege behaald op VVV Venlo. In de openingsfase zag het daar echter nog niet naar uit, al snel keek HS tegen een achterstand aan. Uit een corner kopte ex-HS speler Guus Joppen van dichtbij onhoudbaar binnen (6' ;0-1). De Venlonaren lieten daarna een tweetal kansen op een grotere voorsprong liggen. HS kwam in deze fase maar eenmaal tot een scoringskans, Stanley Elbers zag dat zijn schot via de binnenkant van de paal geen doel trof. Elbers samen met El Allouchi waren de meest driegende spelers aan Helmondse zijde.

Bekijk dit album >
Roda JC - Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanmiddag een kansloze nederlaag geleden, in het Parkstad Limburg Stadion werd het maar liefst 7-0 voor Roda JC. Vanaf het beginsignaal waren de geel-zwarten heer en meester, en dat werd ook snel op het scorebord tot uitdrukking gebracht. Middenvelder Mitchell Paulissen werd nauwelijks een strobreed in de weg gelegd toen hij het strafschopgebied inliep, zijn afronding kostte hem ook weinig moeite (6' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Almere City FC

Helmond Sport heeft aan het paasweekeinde de maximale score overgehouden, ook vanmiddag wisten zij te winnen van Almere City FC. Toch was deze zege wat minder overtuigend dan afgelopen vrijdag toen gewonnen werd van De Graafschap. Het eerste schot op doel was na een kwartier spelen van Stanley Elbers, maar net zoals de andere spits Marc Koot kwam hij nauwelijks in het verhaal voor. De twee overige doelpogingen voor de rust kwamen op naam van centrale verdediger Dave Nieskens maar beide keren hadden zijn kopballen uit een spelhervatting te weinig vaart en/of richting.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - De Graafschap

Eindelijk werd het Helmondse publiek getrakteerd op een leuke partij voetbal. Het behaalde een dikverdiende zege op De Graafschap, de 2-1 eindcijfers waren slechts een magere afspiegeling van het werkelijke krachtsverschil. Vooral in de eerste helft was het team van Jan van Dijk heer en meester. Al na 67 seconden kon Marc Koot uit een voorzet van Stanley Eibers van dichtbij in de kruising scoren (2' ;1-0). Twee minuten later was El Allouchi dichtbij de 2-0, hij schoot echter in de rebound een schot van Kevin Visser net naast.

Bekijk dit album >
FC Volendam - Helmond Sport

In Volemdam zagen ruim tweehonderd meegereisde Helmondse supporters hoe Helmond Sport verloor met 4-1 van de plaatselijke FC. Alleen in het eerste kwartier leek het team van Jan van Dijk uitzicht te hebben op een goed resultaat, daarna ging het echter snel mis. Nadat Stanley Elbers de bal niet goed genoeg wegkopte rondom het eigen strafschopgebied kon Raymond Fafiani de opstuitende bal ineens in het doel schieten (16' ;1-0). Elders was vandaag de meest vooruitgeschoven speler in de Helmondse formatie, met El Allouchi het dichtst in zijn buurt.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong FC Twente

Helmond Sport heeft vanavond ook niet kunnen winnen van Jong Twente, de Twentenaren gingen er met de volle winst vandoor. Het team van trainer Jan Zoutman was in het eerste half uur van de wedstrijd de bovenliggende partij. Gescoord werd er in die periode echter niet door de ploeg die de Jupiler League volgend seizoen gaat verlaten. Christofer David zag zijn lob net naast gaan, Shadrach Eghan stond vrij voor doelman Van der Steen maar schoot recht op hem af en spits Jari Oosterwijk liet de bal van zijn voet afspringen.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Eindhoven

Helmond Sport heeft geen punten overgehouden aan de derby tegen FC Eindhoven, het verloor in eigen Stadion met 2-3. Dat het team van Jan van Dijk het moeilijk zou krijgen in deze wedstrijd was na een goed half uur spelen wel duidelijk, HS kwam in vele opzichten te kort. De Eindhovenaren hadden veel balbezit en waren dus gevaarlijker. Na tien minuten kwam dan ook de eerste kans, linksbuiten Joey Sleegers (de enige geboren Helmonder op het veld) dwong keeper Wouter van der Steen tot zijn eerste redding van de wedstrijd.

Bekijk dit album >
Jong PSV - Helmond Sport

Vanavond was voor HS de start van de vierde periode. In de eerste wedstrijd van deze periode heeft HS gelijkgespeeld tegen Jong PSV. De ongeveer 400 toeschouwers in het Jan Louwers Stadion, het stadion van FC Eindhoven, zagen een Jong PSV dat weinig indruk maakte. Voorafgaand aan de wedstrijd leek HS een moeilijke avond te krijgen omdat er een aantal bekende spelers waren opgesteld Stijn Schaars, Abel Tamata, Rai Vloet en Marcel Ritzmaier, maar zij lieten vanavond niet zien dat zij ooit op een hoger niveau hebben gespeeld.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - RKC Waalwijk

Helmond Sport heeft een dik verdiende zege behaald op RKC Waalwijk, het was voor het team van Jan van Dijk de eerste overwinning sinds 3 maanden. Dit keer waren er basisplaatsen voor Sam Strijbosch en Marciano Duda, 2 spelers uit eigen opleiding. In de eerste tien minuten waarin beide ploegen in evenwicht , daarna was HS de bovenliggende partij. Een fraaie aanval, opgezet door Roel v.d. Sande gevolgd door een voorzet van Gillian Justiana. Deze voorzet werd ingezet door Mounir El Allouchi en gekeerd door keeper Arjan van Dijk waarnaar Stanley Elbers in de rebound afrondde (11' ;1-0).

Bekijk dit album >
MVV Maastricht - Helmond Sport

In stadion de Geusselt in Maastricht begon HS prima aan de wedstrijd tegen MVV. In een eerste helft waar het bijna onophoudelijk regende of soms zelfs sneeuwde, kwam HS door een voorzet vanaf de linkervleugel van Gillian Justiana op voorsprong. Deze inzet werd in eerste instantie door MVV'er Marco Ospitalieri tegen de paal geschoten, waarna Duda de bal op een presenteerblaadje gaf aan Jack Tuijp (5' ;0-1). Tien minuten later moest Tuijp geblesseerd het veld verlaten.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Den Bosch

Helmond Sport heeft vanavond opnieuw een ruime nederlaag geleden in het Lavans Stadion ging het vanavond wederom mis. In de beginfase van de wedstrijd was het team van Jan van Dijk veelvuldig op de vijandelijke helft te vinden. Het eerste schot op doel van Roel van de Sande leverde meteen de openingstreffer op, Justiana veranderde de bal zodanig van richting dat deze onhoudbaar was voor de Bossche goalie Heemskerk (3' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Sparta Rotterdam

In het Lavans Stadion was HS niet opgewassen tegen Sparta Rotterdam er werd met 0-5 verloren. Trainer Jan van Dijk had zijn elftal op een aantal plaatsen veranderd, deels door de vele blessuregevallen in de selectie. Zo speelde Koen Weuts sinds lange tijd weer in het centrum van de verdediging, Van Nuland was doorgeschoven naar het middenveld. Sam Strijbosch mocht zijn debuut maken in het eerste elftal (tot op heden speelde de 20-jarige Astenaar zijn wedstrijden in de beloften), en ook NAC-huurling Mounir El Allouchi maakte voor het eerst kennis met het thuispubliek.

Bekijk dit album >
NEC Nijmegen - Helmond Sport

Helmond Sport heeft gistermiddag in het Goffert Stadion te Nijmegen tegen koploper NEC voor 9.800 toeschouwers niet kunnen winnen. Jan van Dijk moest zijn team aanpassen nadat Stanley Elbers in de warming-up geblesseerd was geraakt, Koot was zijn vervanger. Het team van Jan van Dijk had weldegelijk kans om met een goed resultaat uit Nijmegen te vertrekken. In de openingsfase was de thuisclub een stuk sterker. De spelers van NEC werden gaande weg de wedstrijd wat slordig in balbezit, wat HS regelmatig de kans gaf om zelf gevaarlijk te worden.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Emmen

Helmond Sport heeft aan de eerste thuiswedstrijd in 2015 een punt overgehouden . Het team van Jan van Dijk ging goed van start. Al binnen het kwartier had HS twee kansen om de score te openen. Een kopbal van Sven v.d. Kerkhof uit een corner van Roel v.d. Sande werd goed gepakt door Emmen-keeper Marko Meerits. Ook een kopbal van Stanley Elbers van vijf meter afstand op een voorzet van Charles Kazlauskas ging net naast. De eerste kans van Emmen kwam halverwege de eerste helft Sven v.d. Kerkhof miste de bal volledig, waardoor Ronald Bergkamp een goede kans kreeg om de scoren te openen.

Bekijk dit album >
Fortuna Sittard - Helmond Sport

Helmond Sport is slecht begonnen aan de 2de seizoenshelft. In Sittard werd met 1-0 verloren van Fortuna, dit is de 1ste thuiszege van dit seizoen. In de eerste helft kreeg het team van Jan van Dijk namelijk kans op kans. Al na twee minuten was Koen Weuts heel dicht bij de openingstreffer, na een vrije trap van Roel v.d. Sande. Zeven minuten later kwam Diouck na een pass van Visser in scoringspositie maar de middenvelder miste de bal volledig. Later in de eerste helft zou Diouck nog twee kansen krijgen, maar ook deze keer wist hij niet te scoren.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Volendam

Trainer Jan van Dijk moest puzzelen om een elftal op de been te krijgen, vijf spelers waren helemaal niet in staat om spelen. Op de bank zaten Elbers, Justiana en Fecunda ook nog eens drie spelers die nog niet helemaal fit waren. In een gewijzigde basisopstelling was Lars Hutten nu de linksbuiten. Een voorzet van zijn voet zou de inleiding zijn voor de openingstreffer.

Bekijk dit album >
RKC Waalwijk - Helmond Sport

Helmond Sport is er ook in de laatste uitwedstrijd voor de winterstop niet in geslaagd om de eerste uitoverwinning van het seizoen te behalen. Tegen hekkensluiter RKC Waalwijk bleef het 0-0. Helmond Sport kreeg in de eerste helft meer dan genoeg kansen om op voorsprong te komen. Eigenlijk had het de wedstrijd al kunnen beslissen. Al binnen vier minuten had Helmond Sport met 0-2 op voorsprong kunnen komen. Een kopbal, van dichtbij, van Lars Hutten die net naast ging en daarna miste Stanley Elbers vanaf twee meter voor open doel.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - MVV

Helmond Sport heeft vanavond zijn derde thuiszege op rij geboekt tegen MVV. Trainer Jan van Dijk had geen wijzigingen aangebracht in de basis, net zoals in de afgelopen weken stonden de jongelingen Fecunda en Van de Kerkhof aan de aftrap. Helmond Sport begon niet goed aan de wedstrijd. Door een beoordelingsfout van Sven van de Kerkhof was de eerste kans voor MVV, spits Sven Braken slaagde er echter niet in om Wouter van de Steen te passeren.

Bekijk dit album >
FC Eindhoven - Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond in het Jan Louwers Stadion met 3-0 verloren van FC Eindhoven. Toch was het team van Jan van Dijk in deze derby, niet geheel kansloos. De Helmondse formatie kreeg een handvol opgelegde doelkansen maar de afwerking was ver beneden peil. Na acht minuten kwam de eerste doelkans, maar Hutten schoot recht op keeper Muyters af. FC Eindhoven liet even later zien hoe je met een kans moet omgaan, Tom Boere liet Van der Steen geen enkele kans (12' ;1-0).

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong PSV

Helmond Sport heeft zijn tweede achtereenvolgende thuiszege geboekt, na de overwinning op Telstar werd met 2-1 van Jong PSV gewonnen. Trainer Jan van Dijk had, zijn basisformatie behoorlijk aangepast. Jeffrey van Nuland en Kevin Gomez Nieto moesten ruimte maken voor resp. Sven v.d. Kerkhof en Maiky Fecunda, op het middenveld verloor Roel van de Sande zijn plaats, Lars Hutten zakte vanuit de aanval een linie terug waardoor er voorin weer plaats was voor Oumar Diouck.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Telstar

Grote zege Helmond Sport op Telstar van maar liefs 5-2. Na een lange periode zonder overwinning heeft Helmond Sport weer zege behaald. Het team van de vandaag opvallend fanatiek coachende Jan van Dijk kwam echter wel op een vroege achterstand J. Kindermans gaf doelman Van der Steen met een schot net buiten het strafschopgebied het nakijken (7' ;0-1). Na twee minuten spelen had de prima spelende spits Ralf Seuntjens al het balverlies van Roel van de Sande met een lob kunnen afstraffen, Korpershoek was dicht bij de 0-2.

Bekijk dit album >
De Graafschap - Helmond Sport

Helmond Sport beleefde een zware avond in Doetinchem. De Graafschap stond namelijk al na 20 minuten met 3-0 voor. De doelpunten werden gemaakt door Jerry van Ewijk, Vincent Vermeij en Cavlan. Daarna kwamen er wat mogelijkheden voor de ploeg van trainer Jan van Dijk. Koen Weuts was dichtbij een goal met een kopbal en Charles Kazlauskas schoot over na een scrimmage voor het Graafschap doel. Na de rustpauze was het opnieuw Helmond Sport dat het eerst gevaarlijk werd. Ditmaal via Mark Koot, maar die schoot tegen doelman Jurjus aan. Echter was het opnieuw De Graafschap dat doel trof.

Bekijk dit album >
Almere City - Helmond Sport

Helmond Sport heeft vrijdag 24 oktober verloren bij Almere City met 3-2. De thuisclub werd vervolgens aan een voorsprong geholpen door een te korte terugspeelbal van Kevin Visser, doelman Van der Steen kon de prima spelende Vincent Janssen niet meer van scoren afhouden (15' ;1-0). Twaalf minuten later brak deze spits opnieuw door ook nu had hij geen moeite om Van der Steen te omspelen (27' ;2-0). HeLmond Sport kwam een kleine tien minuten voor rust terug in de wedstrijd.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Jong Ajax

Helmond Sport heeft aan de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax een punt overgehouden. Vooral in de eerste helft was het overwicht van de bezoekers enorm. Duarte stond aan de basis van de openingstreffer. Nadat hij zich met een schitterende lichaamsbeweging had vrijgespeeld, kon Becker alleen op Van der Steen af (24' ;0-1).Becker had tien minuten later zijn tweede treffer op de voet, maar zijn inzet op een voorzet van rechtsback Ligeon ging op de lat. Even later raakte ook Bazoer het houtwerk, om vervolgens in de rebound over te schieten.

Bekijk dit album >
VVV-Venlo - Helmond Sport

Helmond Sport heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo niet kunnen winnen. De ploeg van trainer Jan van Dijk verloor met 2-1. Al voor de rust keek Helmond Sport tegen een 2-0 achterstand na. Na de thee was het spel van de uitploeg iets beter en dat resulteerde in een 2-1 stand. Kansen daarna leverden vervolgens geen doelpunten meer op.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Roda JC

Het is Helmond Sport niet gelukt om punten af te pakken van de degradant uit de Eredivisie, Roda JC. De ploeg van trainer Jan van Dijk kwam nog wel op voorsprong door een benutte penalty van Elbers, vlak voor de rust. Lang kon Helmond Sport hier niet van genieten want net na rust tekende Wiljan Pluim al voor de gelijkmaker. In de slotfase van het duel trok Roda JC de wedstrijd naar zich toe. Dat betaalde zich uit in de winnende treffer van Regino Cicilia. (Foto's Wim van den Broek)

Bekijk dit album >
MVV Maastricht - Helmond Sport

Het is Helmond Sport niet gelukt om de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken. Het verloor in de tweede ronde van MVV na verlenging. Helmond Sport knokte zich terug in de wedstrijd na een 2-0 achterstand. Het scoorde via Sequeira en Diouck, waardoor een verlenging werd afgedwongen. In de verlenging trok MVV alsnog aan het langste eind door twee keer te scoren. Helmond Sport scoorde nog één keer via Sequeira. (Foto's via ProShots)

Bekijk dit album >
FC Den Bosch - Helmond Sport

FC Den Bosch was vele malen sterker dan Helmond Sport en dat was goed zichtbaar op het scorebord: 3-0. Oud Helmond Sport spits Erik Quekel scoorde de openingstreffer en vlak voor de rust werd de score verdubbeld door Thomassen. In de slotfase van het duel zorgde Edoardo Ceria voor het slotakkoord.

Bekijk dit album >
FC Emmen - Helmond Sport

Helmond Sport behaalde een prima resultaat in de wedstrijd tegen FC Emmen. Het speelde met 2-2 gelijk, maar speelde een uur lang met tien man. Stanley Elbers zette de ploeg op fantastische wijze op voorsprong, maar kreeg even later een rode kaart. Aan Helmond Sport zijde debuteerden Jamie Watt (na een schouderblessure van Van Der Steen) en Lars Hutten. Uiteindelijk was Helmond Sport tevreden met een punt dat ze aan dit duel zouden overhouden.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - NEC Nijmegen

Een wedstrijd waarin Helmond Sport al vroeg op voorsprong kwam en waar Kevin Gomez zijn debuut maakte ging uiteindelijk toch verloren. De ploeg uit Nijmegen was met 1-4 te sterk. Stanley Elbers maakte met zijn vroege goal het enige doelpunt aan Helmond Sport zijde.

Bekijk dit album >
Sparta - Helmond Sport

De aanwezige toeschouwers zagen een eerste helft waarin beide ploegen ten aanval gingen en op zoek naar de openingstreffer. Namens Helmond Sport kregen Stanley Elbers een goede mogelijkheid, maar maaide in het strafschopgebied totaal over de bal heen. Ook Oumar Diouck kreeg van dichtbij een mogelijkheid, maar de snelle spits kreeg de bal niet goed onder controle. Via Youri Loen was Sparta gevaarlijk, maar Wouter van der Steen keerde beide inzetten. Na de rust was het eerste deel voor Sparta Rotterdam. Al na een paar minuten was Paul Gladon dichtbij de openingstreffer.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - FC Oss

Helmond Sport heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Mede door een sterke eerste helft wist de ploeg van Jan van Dijk met 2-1 te winnen van FC Oss.

Bekijk dit album >
Jong FC Twente - Helmond Sport

Helmond Sport komt goed weg bij FC Twente en pakt een punt. Helmond Sport heeft het eerste punt van het nieuwe seizoen te pakken. Daar leek het in de beginfase niet op. Jong FC Twente wervelde over Helmond Sport heen. De wedstrijd was welgeteld acht minuten oud en er stond al 2-0 op het scorebord.Na nog geen kwartier spelen kreeg Jong FC Twente ook nog eens een strafschop nadat Roel van de Sande zijn tegenstander Daniels in het strafschopgebied neerlegde. Kevin Visser maakte in de 17de minuut 2-1.Op slag van rust leek Helmond Sport zowaar met een gelijke stand te gaan rusten.

Bekijk dit album >
Helmond Sport - Fortuna Sittard

Helmond Sport speelde op vrijdag 8 augustus haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League. Tegenstander in deze wedstrijd was Fortuna Sittard. In een kansrijke wedstrijd van de ploeg van Jan van Dijk kreeg Helmond Sport tegen het einde van de wedstrijd de deksel op haar neus. Door een fout achterin werd de wedstrijd uiteindelijk met 0-1 verloren.

Foto's: Yazula.com

Bekijk dit album >
Familiedag Helmond Sport

Op zaterdag 12 juli  was het een en al gezelligheid rondom het Lavans Stadion tijdens de Familiedag van Helmond Sport. Een kleine 1000 bezoekers brachten gedurende de dag een bezoek aan een van de voetbalkramen, het horecaplein of namen deel aan de speciale stadiontour. Ook was er een speelronde van de Helmond Sport Buurt League - de straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken in Helmond - in het Lavans Stadion, waar 100 jongeren aan deelnamen.

Bekijk dit album >